Trabzon çok önemli ve anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. 2017 Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonası, Mehmet Akif Ersoy Olimpik Yüzme Havuzunda başladı. Daha önce il ve bölgelerde yapılan yarışlarda başarılı olan 41 sporcu, Türkiye şampiyonasında kulaç atıyor. Yarışma, Trabzon’un Maçka ilçesinde Ağustos ayında düzenlenen hain terör saldırısında hayatını kaybeden 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün adına ithaf edildi.

Türkiye Görme Engelliler Federasyonu Başkan Vekili Orhan Tanrıkulu, az gören ve hiç görmeyen sporcvuların, bay-bayan ve 13 yaş altı-13 yaş üstü kategorilerde yarıştığı müsabakalarda başarılı olanların, milli takım aday kadrosuna seçileceğini açıkladı. Tanrıkulu, 2 gün sürecek şampiyonada hiçbir ‘engel tanımayan’ birbirinden yetenekli sporcuların sırtüstü, kelebek, serbest ve kurbağalama kategorilerinin yanı sıra bayrak yarışına da katılacağını söyledi.

Asbaşkan Orhan Tanrıkulu, şampiyonanın Ağustos ayında hain terör saldırısında hayatını kaybeden 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün adına ithaf edildiğini açıkladı, “Her açıdan çok anlamlı bir şampiyona. Bir yandan hainlerin kurşunlarıyla şehit olan ama artık herkesin kalbinde yaşayan Eren Bülbül’ün sevgisini yürekten duyuyoruz. Diğer yandan da görme engelli sporcularımızın kendilerini özgür hissettiği havuzdaki hünerleri ile gururlanıyoruz” ifadelerini kullandı.