Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) ile Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) tarafından Türkiye’de 10 ilde başlatılan "Hentbol Altyapı Gelişim Projesi" kapsamında 160 yeni kulüp kuruldu, 2 bin öğrenci hentbola başladı. Çocukların sporla buluşturulması, doğru eğitim alan sporcuların geliştirilmesi, hem de hentbol milli takımının altyapısını oluşturmak amacıyla başlatılan projede çok sayıda yetenekli genç tespit edildi.

Geçen yıl pilot il olarak seçilen Trabzon’un yanı sıra Ankara, İstanbul, Antalya, Mersin, Adana, Bursa, Rize, İzmir ve Eskişehir’de başlatılan ve 4 yıl sürece olan proje kapsamında 2004-2007 yılları arası doğan öğrencilerden oluşan kulüpler kuruldu. Sadece Trabzon’daki ortaokullar bünyesinde, beden eğitim öğretmenleri ile birlikte 7’si kız toplam 14 kulüp kuruldu, bilimsel metotlar ışığında eğitimlere başlandı.

Gelişmeleri incelemek üzere Trabzon’a gelen IHF Proje sorumlularından Mohammed Abdelhady El Alfy, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Birdal Öztürk’ü ziyaret etti. Sporcularla da görüşen El Alfy, çok yetenekli gençlerin belirlendiğini ifade etti, “Gelecekte milli takım oluşturacak olan çok sayıda genç var. Üst düzey sporcu olmaları için gerekli eğitim ve antrenmanlar yapılacak” dedi. Proje 2020’de sona erecek.

Editör: TE Bilişim