Bu yıl oldukça hareketli başlayan ve üç ay süren yaz kurslarına 05-15 yaş grupları arasında toplamda 220 lisanslı sporcu ve kursiyer katıldı.

Kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere İdmanocağı Kulüp Başkanı Mehmet Öz ve Yönetim Kurulu Üyesi Okan Beşer’in de hazır bulunduğu, Trabzon Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Kamp Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda belge töreni düzenlendi.

Belge törenine baş antrenör Ozan Sağlam, antrenörler Çiğdem Tüzenli, Duru Ceren Coşkun, Nisanur Çolakoğlu, Ömer Oğuz Akgün, Samer Şener, Emir Fındıkçıoğlu ve Enes Talha Yazıcı’nın yanı sıra, kursiyerler ve aileler de katıldı.

Başkan Öz; “ Gençlik, fedakar çalışanlar sayesinde kendine gelecektir.”..

Belge töreninde konuşan İdmanocağı Kulüp Başkanı Mehmet Öz ailelere teşekkür ederek “ Çocuklarınızın elinden tutarak yüzme havuzlarına, futbol, basketbol sahalarına getiriyorsunuz. O yüzden sizlere ayrı bir saygı duyuyoruz. Çocuğun fiziksel ve bedensel gelişimi birlikte yürürse zaten gelecekte başarılı olur. Bu tip organizasyonlarda çocuklarımızın ileride sosyal iletişimi sağladığı için de başarıları ön planda olacaktır.” Dedi.  Öz ayrıca, kulüp olarak 1921 yılından beri Türk sporuna ve Trabzon sporuna hizmet verdiklerini de ifade ederek şöyle konuştu:

“1967 yılında Trabzonspor’un kuruluşuyla birlikte atletizm dışında tüm faaliyetlerimizi kapattık ve Trabzonspor’a devrettik. 1967-73 yılları arasında da Atletizm İhtisas Kulübü olarak faaliyetlerimize devam ettik. Futbolu KTÜ ile birleşerek bünyemize kattık. Diğer branşlarımızı da açtık. Trabzonspor Basketbol takımının kurucusu yine İdmanocağı kulübüdür. Zor şartlar altında bu takımı ikinci lige taşıdık. Voleybolda keza öyle Avrupa’da başarılı olduk. Hocamız sağolsun geldi İdmanocağı adı altında yüzme faaliyetlerini gerçekleştirmek istiyorum dedi. Bizde kendisine sadece ismimizi verdik. O da ismimizi layık olduğu yere taşıdı kendisine burada sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Gençlik, Ozan hocam ve ekibi gibi fedakar çalışanlar sayesinde kendine gelecektir.”

Başantrenör Sağlam; “ Özellikle beslenmenize dikkat edin.”

İdmanocağı Yüzme Kulübü Başantrenörü Ozan Sağlam da yaptığı konuşmada yaz sezonuna devam eden kursiyerlerin mutlak suretle kış sezonunda da çalışmalarını aksatmamaları gerektiğini ancak bunun yanında özellikle beslenme hususuna çok dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Sağlam ayrıca anti-sosyal olan çocukların yüzmeye başladıklarında biraz hareketlilik dönemi oluşmaya başladığını bunun yanında aktif olan çocuklarda ise bunun biraz daha yavaş hale geldiğini ifade ederek, bununda 7-10 yaş arasında değişkenlik gösterdiğine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere başarı belgeleri takdim edildi.