Bu sabah gerçekleşmesi beklenen Türkiye Boks Federasyonu Olağan Genel Kurulu, başkanlık için aday olan ama yeterli imza toplayamayan Selçuk Aydın’ın başvurusu nedeniyle henüz başlayamadı.

Selçuk Aydın mahkemeye başvurarak ihtiyadi tedbir kararı aldırırken, salona gelen icra memurları, genel kurulun yapılacağı salonun kapısını mühürleyip tebligatı bildirdi. Boks Federasyonu Yönetimi ise bu harekete karşılık dün Spor Tahkim Kurulu’na başvurarak genel kurulun gerçekleşmesini istedi. Spor Tahkim Kurulu seçimin yapılabileceğine dair karar aldı. Ancak ihtiyadi tedbir kararı kalkmadığı için polis kordonu eşliğinde memurlar salonu mühürledi ve delegeleri içeri almadı.

Tahkim Kurulu kararını uygulamak isteyen Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, genel kurulun yapılması gerektiğini, Boks Federasyonu başkanlığına imza yetersizliğinden aday olamayan Selçuk Aydın ise bunun mümkün olmadığını savunurken salon dışında bekleyiş sürüyor.

SICAK SAATLER
Salona kimse sokulmazken, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve Yönetimi Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak tedbirin kaldırılması için talep yaptı.

Başkanvekili Hasan Kartal basın mensuplarına son gelişmeyi aktarırken mahkemenin ihtiyati tedbir kararını kaldırma başvurularını reddettiğini söyledi. Başkan Eyüp Gözgeç ve yöneticilerin Spor Bakanlığı’na gittiğini ve genel kurulun gerçekleştirmek için çaba sarf ettiğini de ifade etti.

Spor Bakanlığı’nın ilgili biriminden gelecek habere göre bugünkü bekleyiş son bulacak. Bugün gerçekleşmesi zor görünen genel kurul ileri bir tarihe ertelenecek.

Spor Bakanlığı’nın ilgili biriminin boks seçimlerine kayyum atama ihtimali de bulunuyor.