Bursa'nın Mudanya İlçesi yakınlarında, bir araçtan açılan ateş sonucu kurşunlardan biri Yenişehir İlçesi'ndeki karşılaşmadan dönen Gümüşhane Torul Gençlikspor Erkek Voleybol Takımı'nın bulunduğu otobüsün camına isabet etti.

Mermi, otobüsün yan üst camından girip karşı taraftan çıkarken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Erkekler Voleybol 1'inci Ligi'nde bugün Yenişehir Belediyespor ile karşılaşan Gümüşhane Torul Gençlikspor Erkek Voleybol Takımı kafilesi maç sonrası geceyi geçirmek üzere Hüseyin Bakkal yönetimindeki 16 LB 494 plakalı otobüsle yola çıktı. Kafilenin bulunduğu otobüs, Doğalya Oteli'ne giderken saat 16.00 sıralarında Bursa-Mudanya Karayolu'nun Aydınpınar Kavşağı'na 1.5 kilometre mesafede karşı yönden gelen bir araçtan 3 el ateş edildi. Plakası ve modeli tespit edilen araçtan açılan ateş sonucu mermilerden biri otobüste bulunan takımın aşçısı Bülent Özdemir'in oturduğu koltuğun üst tarafından girip karşı camdan da çıktı. Otobüste bulunan sporcuların korku ve panik yaşamasına neden olan olaydan sonra araç yol kenarına çekilerek güvenlik güçlerine haber verildi.

Gümüşhane Torul Gençlik Voleybol Erkek takımı Başkanı Evren Özdemir, kurşun isabet etmesi nedeniyle büyük korku yaşadıklarını belirterek, "Olayda kimsenin burnunun kanamaması bizi sevindirdi. Ancak kurşun bir karış daha aşağından gelseydi daha büyük ve üzücü bir olayla karşı karşıya kalabilirdik. Bizlerin kimseyle bir alıp veremediğimiz olamaz. Biz spor yapıyoruz. Bizler sahalarda işimizi yapıyoruz. Bu yaşadığımız olayı bundan sonra unutmak mümkün değil. Bursa'daki karşılaşmadan hemen sonra 19 kişilik kafile olarak otobüse binip bir günlük tatil için Mudanya'daki Doğalya otele geliyorduk başımıza bu geldi" dedi.

Otobüs şoförü Hüseyin Bakkal da, olay nedeniyle korktuğunu bildirerek, "Buralarda böyle olayların yaşandığını duymamıştım. Çok korktum" diye konuştu.

Takım kafilesi başka bir otobüsle Doğalya Oteli'ne gönderilirken, polis ve jandarma ekipleri otobüs ve çevresinde geniş çaplı inceleme yaptı. Elde edilen ilk izlenimlere göre, olayda herhangi bir kasıt olmadığı ve yoldan geçen bir araçtan açılan ateş sonucu mermilerden birinin otobüse isabet ettiği sanılıyor.

Olayla ilgili jandarma ve polisin soruşturması devam ediyor.