Romantik filmleri duygular ve tutku üzerine işlenen filmlerdir ve bu filmlerde konu ana karakterlerin yaşadıkları gerçek ve güçlü tutkuların, duygu fırtınalarını ve gerçek aşklarının onları evliliğe, birlikteliğe ya da bir ilişkiye sürüklemesini ele alır. Filmlerin genel açılımı romantik aşk hikeyesi ya da gerçek aşkı arayış gibi konularda odaklanır. Ama nadirde olsa romantizm severler finansal sıkıntılar, fiziksel hastalıklar, farklı suçlamalar, psikolojik rahatsızlıklar ya da ailenin sevdiği kişiyi istememesi gibi zorluklarlada yüzleşebilirler. Tüm romantik filmlerin ortak özellikleri arasında güçlü, derin ve romantik bir ilişki, günlük hayatın gerginliği, aldatmaya karşı verilen savaş ve birbirleri ile olan uyum farkı bulunur.

Özellikle bu yüzyıla ait olan romantik film izle ilk görüşte aşkın asıl temalarını keşfeder niteliktedir. Örneğin genç birinin daha yaşlı birine aşık olması, istenmeyen romantik aşk, takıntılı aşk, duygusal aşk, manevi aşk, yasak aşk, platonik aşk, tutkulu aşk, fedakarlık gerektiren aşk, yakıcı ve yıkıcı aşk ve trajik aşk gibi temaların bu yüzyılda sinema perdesinde oldukça sık bir şekilde izlediğimiz romantik film temalarındandır.

Romantik filmler izleyiciler için özelliklede kişilik farklarını yenen, aşklarını ilan eden, hayat hikayelerinin ve ‘’sonsuza dek mutlu yaşadılar’’ kısmına ulaşan kişiler için mükemmel bir film türüdür. Bu film türü sayesinde çiftler aşklarını adeta yeniden canlandırır ve yaşarlar. Fakat romantik filmler sadece tek bir kategoride kalmamış ve kendisine alt kategorilerde bulmayı başarmıştır. Bu alt kategoriler arasında tarihsel romantizm, romantik drama, romantik komedi, romantik fantazi, romantik aksiyon, romantik gerilim ve chick flick adı verilen alt kategorilerde bulunmaktadır.

Tarihsel romantizm içerikli film dediğimizde ise akla ilk gelen filmGone with the Wind ve Doctor Zhivago filmleridir. Romantik drama ise genellikle iki kişi arasında sorunlu geçen aşkı anlatan bir türdür. Bu film türünde filmi izlerken çoğunlukla duyguların yoğunluğunu ifade eden film müzikleri ile karşılaşırız. Yine romantik dramada filmi izlerken seyirci ana karakterlerin tam olarak nerede ve nasıl birleşeceklerini kestiremezler. Romantik drama filmlerinin en güzel örnekleri arasında ise Titanic, The Bridges of Madison Country, The Fault in Our Stars, The English Patient, Water of Elephantes, Coming Home, 5 Centimeters per Second, Love Story, Casablanca, Last Tango in Paris, Sommersby ve Memoirs of a Geisha gibi unutulmaz filmler yer almaktadır.

Chick flick romantik filmlerinin Türkçe olarak tam bir karşılığı yoktur. Ancak bu filmler bilhassa bayan izleyicileri hedef alır ve bayanların sevdiği duygusal ve romantikfilmlere verilen bir film türünün adıdır. Bir çok romantik filmin alt yapısını romantizm oluştursada chick film denilen film türünde bu romantik yapının olma zorunluluğu yoktur. Bu romantizm filmde başka bir unsur işaret edilerekte izleyiciye verilebilir. Yani filmdeki romantizm direk olarak ana karakterler arasında başlamaz ve sonradan farklı olaylar nedeni ile ortaya çıkar. İşte chick flick denen film türünü diğer romantik film türlerinden ayıran en büyük özellik budur. Bu film türüne verilebilecek en iyi film örnekleri ise daha önce full hd filmolarak izlediğiniz; Dirty Dancing, The Notebook, Dear John, A Walk to Remember ve Romeo ile Juliet filmleridir.

Romantik komedi filmlerinde ise durum biraz daha farklıdır. Bu filmlerin ana konusu gamsız ve komik kişiler üzerinedir. Filmler her zaman gerçek aşkın zorlukları yenmesini anlatır. Bu filmlerde çok fazla konuşma geçer ve filmin konusu yavaştan hızlıya doğru ilerler. Bu filmlere örnek vermek gerekirse yine fullhdfilmizlesene.net gibi romantik filmlere özel bir yer ayıran film sitelerinde izlemiş olduğunuz 4 Düğün ve 1 Cenaze, Aşk Her Yerde, Moonstruck, Benden Bu Kadar, Aşkta Her şey Mümkün, Bir Gecede Oldu, Harry ile Sally Tanışınca, Annie Hall ve Apartman gibi büyük bir hayran kitlesine sahip olan filmler bulunmaktadır.

Romantik fantazi filmleri her zaman fantazi hikayeleri kullanır. Romantik aksiyon filmleri romantizm ve aksiyon türlerini bir arada tutar. Romantik gerilim filmleri ise anlaşıldığı üzere filmi izleyenlere romantizmi gerilim ile birlikte yaşatır. Romantik gerilim filmlerinin en iyi örneklerinden biri ise herkesin adını çok iyi bildiği ve şimdilerde yeniden sinemaya uyarlanmış halini full hd film olarak izleyebileceğiniz Operadaki Hayalet filmidir.

Editör: TE Bilişim