2019 yılının son günlerine yaklaştığımız bugünlerde bir haber de Mercedes'ten geldi. 2020 Mercedes GLA Lansmanı İki Gün Sonra Yapılacak!

Ocak ayı içerisinde tanıtılacağı netleşen 2020 Mercedes GLA, kompakt sınıfındaki yükselişin son temsilcisi olarak sahneye çıkacak. 

Mercedes, 2020 GLA konusunda açıklama yapılalı birkaç saat oldu. Otomobil bu kez Alman üretici firma tarafından test edilirken kameralarımıza yakalandı. Oldukça hafif bir kamuflajla gizlenen araç, 11 Aralık ta gün yüzüne çıkacak. 

Şuanda görülen fotoğraflar, Mercedes GLA'nın 2020 modelinde hatchback gövde tipinden uzaklaştırarak crossover tarzına yakınlaştrma hedeflerini gerçekleştirdiğini gösteriyor. Araç hala GLC gibi tam manasıyla crossover görünümüne sahip olmasa da oldukça popüler olacağa benziyor. 

İlk olarak fark edilemese de aracın çıkıntıları eskisinden daha kısa ve aks mesafesi daha uzun. Bir önceki modeline göre de bagaj hacmi genişleyebilir. 

2020 Mercedes GLA dan Beklentiler 

GLA'dan beklentiler çok yüksek olmasa da araç kişilerin beklentilerini karşılamakta. Şaşırtıcı dinamikler üzerine kurulmayan GLA, A-Serisi ile benzer bir platform üzerinde geliştirilecek. Elbette 2020 GLA da iç ve dış değişiklikler bizi bekliyor. 2020 Mercedes GLA'nın genel çizgiler ve ışıklandırma gruplarıyla yansıtılırken, kokpit kısmında da yeni dijital ekranların olduğu bir ambiyans bizi bekliyor. Kaputun altında yer alacak olan 150 ve 190 beygir seçeneklerle sunulacak olan 2.0 Litre dizel ve 1.5 Litre diğer opsiyonla ön planda olacak gibi gözüküyor. Mercedes ailesinin en üst noktasında ise 400 beygir sınırlarına dayanan AMG kendisine yer bulacak. 

GLA modelinin detaylı özelliklerine iki gün sonra ulaşacağız. Detaylı özelliklere ulaştığımız takdirde size bilgi verecek ve sizden de 2020 Mercedes GLA konusunda yorumlarınızı bekliyoruz. 

2020 Mercedes GLA Ne Zaman Tanıtılacak! 

Daha tanıtılmadan dikkatleri üzerine çeken 2020 Mercedes GLA'nın ne zaman tanıtılacağı merak konusu oldu. Geçmişten günümüze gelinceye kadar en iyi arabalar arasında yer alan Mercedes, bu kez de yeni modeliyle görücüye çıkacak. 2020 Mercedes GLA konusunda aldığımız yeni duyumlara göre 11 Aralık 2019 tarihinde tanıtılacağı düşünülmekte. Araç tanıtıldıktan sonra çok fazla ilgi görecek gibi gözüküyor. 

Editör: TE Bilişim