2019 yılıyla ilgili operasyonel araç kiralama verileri açıklandı!

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği tarafından yılın ilk dokuz ayına ait veriler açıklandı. Dernek tarafından hazırlanan verilere göre operasyonel araç kiralama sektörü dokuz ay içerisinde Türkiye de satılan yeni araçların %10.9 una eşit olan 24 Bin den fazla aracı filosuna aldı. 

Ocak ayı İle Eylül ayı arasında 2.9 Milyar TL yeni araç yatırımı yapan Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneğinin aktif büyüklüğü ile 28.5 Milyar TL ye yükseldi. Geçen yıl aynı dönemde yapılan araştırmalara göre %17.3, 2018 yılının sonuna doğru ise %12.3 olarak azalan operasyonel kiralama sektörünün filosunda bulunan araç sayısı ise 284 Bin Adet olarak belirlendi. 

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği tarafından araştırılan dokuz aylık süreçte % 26.9 luk pay ile en çok tercih edilen Marka Renault olarak tespit edilmişken onu takip eden marka %13.3 ile Fiat, %13 ile Volkswagen, %10.3 lük değerle Ford markaları sıralamaya girdi. 

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği tarafından hazırlanan raporda, sektördeki araç kiralama payını %93.4 lük kısmını dizel araçlar oluştururken, %56.8 lik kısmı da otomatik vitesli araçlar oluşturdu. 

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İnan Ekici;

“Yönettiğimiz pazara baktığımızda da 284 bin adetlere geri gelmiş bulunmaktayız. Bu, yaklaşık olarak 2015’e geri dönmek demek aslında. Son çeyrekte ise beklentimiz daralmanın duraksaması. 2019 yılını yüzde 12,3 daralmayla kapatacağımızı tahmin etmekteyiz. Sektörümüz zor günlerini geride bıraktı. Gelecek sene operasyonel kiralama sektörünün yüzde 7-8 oranında büyümesini bekliyoruz.” dedi.

Ülkemizde Araç Kiralama Sektöründe Bir İlk! Garenta Bir Yılda 500 Bin Defa Kiralandı!

2019. Yılı Eylül ayında yapılan araştırmalar sonucu kiralanan araç sayısı 2 Bin 356 adet olurken, Ağustos ayında bu rakam, %45 oranda artış gösterdi. Yine Ağustos ayı içerisinde bir günde 4 Bin 384 Adet kiralama sayısına ulaşan Garenta ile bir ilk gerçekleştirildi.

Garenta ve İkinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız tarafından bu konuyla ilgili yapılan açıklamalar mevcut. Emre Ayyıldız; 

Kullanıcılar, uygulama üzerinden kendilerine en yakın aracı görebiliyorlar, kiralayabiliyor, istedikleri yere gidebiliyor ve araçla işleri bittiği zaman hizmet bölgesi sınırları içerisinde diledikleri yerde kiralamayı sonlandırabiliyorlar. Sunduğumuz bu özgürlük anlayışından dolayı da çok sevildiğimizi ve her geçen gün yeni rekorlara imza attığımızı söyleyebilirim. Yeni kullanıcı sayımız her geçen gün artıyor örneğin ağustos ayında yapılan kiralamaların yüzde 26’sı yeni kullanıcılarımız tarafından yapıldı” dedi.