Türkiye yine bir kadın cinayetine ağladı. Sonu gelmeyen kadın cinayetlerine bir üniversitede öğretim görevlisi olan Aylin Sözer'in boğazdan kesilerek öldürülmesi de eklendi.

İlk olarak boğazını kesen katil zanlısı daha sonra yakıcı madde ile yaktığını sözleri ile ifade etti. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise: "Aylin Sözer'in cinayetinden sorumlu olan şahıs için gereken yapılacaktır ve hak yerini bulacaktır" sözlerine değindi.

Vahşetin İlk İtirafı Geldi!

32 yaşında bir inşaat işçisi olan Delbe cinayeti itiraf etti. Sevgili olduklarını ve sabah 08.00 saatinde Aylin Sözer'in evine gittiğini söyleyen Delbe aralarında gergin anlar yaşandığını anlattı. Konuşmalar sonucunda kavga ettiklerini ve tartışmaya başladıklarını söyleyen Delbe, Aylin Sözer'in boğazını keserek vahşice öldürüldüğü belirtti.

Yakınları Aylin Sözer'den haber alamayınca merak edip polisi aradı. Polis ekipleri gelen ihbar üzerine olay yerine gitti. Evden uzaklaşmayan Delbe Aylin Sözer'i yakıcı bir madde ile yakıyor. Hatta evi ve eve girmeye çalışan polis ekiplerini de yakmaya çalışırken yakalanıyor. Gözaltına alınan katil zanlısı İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu tarafından sorguya alınıyor.

Aylin Sözer İçin Adalet!

Hırsızlık süsü vermek için evi yakmaya çalışan katil zanlısının sorgusu devam ediyor. Gerekli incelemeler sürüyor. Cinayetin neden işlendiği ve sonuçları incelerek zanlının en ağır cezayı alması için Adalet Bakanlığı elinden geleni yapacağı belirtildi. Zanlının şuan için tek kişilik hücrede bekletildiği bildirildi.

Cinayet Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Kemal Delbe'ye ait tüm hesaplar inceleme altına alındı. Katil zanlısının iddialarının doğru olup olmadığı araştırılmaya başlandı. Gerçekten Aylin Sözer ile bir ilişkisi var mı? Eve girip çıktığı saatler doğru mu? Tüm sorulara doğru yanıt bulunması için özel ekip kuruldu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül: "Aylin Sözer'in ölümünden sorumlu kişinin cezalandırılması için gerekenler yapılacaktır" ifadelerini kullanarak adalet yerini bulacaktır dedi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise:" Davanın yakın takipçisi olacağız" dedi. Siyasilerden de Aylin Sözer'in ailesine destek ve taziye mesajları gelmeye devam ediyor. Tüm Türkiye bugün Aylin Sözer için yasta.

Editör: TE Bilişim