Türkiye'nin her bir bölgesinde balıkseverleri bulmak mümkün. Peki, Balık fiyatları ne kadar oldu? 

Havaların giderek soğumasıyla beraber, balık tezgahlarında artış yaşandı. Ee bu da demek oluyor ki balık fiyatları düşecek. Geçen haftalarda özellikle Karadeniz Hamsisinin fiyatında büyük oranda düşüş vardı. Peki, şuanda durum nedir? Balık seçimi yaparken neye dikkat edilmeli? Tüm bu soruların cevabını sizlere vereceğiz. Okumaya devam edin. 

Balık Fiyatları Ne Durumda! 

Havaların geç soğumasından ötürü bir türlü yüzleri gülmeyen balık satıcılarının yüzü gülecek gibi duruyor. Bu zamana kadar yüksek rakamlarla satışa sunulan balık fiyatlarında geçen haftalarda hafif düşüşler meydana geldi. Balık tezgahlarında artış yaşanmasından dolayı fiyatlar düşüş gösterirken, balık alan kişi sayısının da artış göstermesi balıkçı esnafını sevindirecek haberlerden olacak. 

Aralık ayında olmamıza rağmen havaların genellikle 7 ile 8 derece arasında devam etmesi nedeniyle balık piyasası tam anlamıyla düzene girmedi. Palamudun tanesi 50 TL'ye satılırken hamsinin kilosu 30 TL ye satılmakta. Daha bu balık seven kişiler için balıkların düşmüş fiyatı. Geçen yıl balık fiyatlarıyla bu yılki balık fiyatlarını kıyaslayacak olursak, geçen yıl palamut 10 TL den alıcı buluyordu. Şuan balıkçı esnafının tek beklediği şey havaların daha da soğuması ve vatandaşın alım gücünün daha da artması. 

Güncel Balık Fiyatları 

  • Sardalya 15 TL
  • Hamsi 25 TL
  • Levrek 45 TL
  • Çipura 30 TL
  • Lüfer 150 TL

gibi fiyatlarla satışa sunuluyor. 

Bu yıl hamside son 10 yılın en kötü sezonu yaşandığından ötürü fiyatların düşmesi pek beklenmemekte. Fiyatların daha da fazla artmamasını isteyen balık tüketicileri, bir umutla balık tezgahlarındaki balıkların artmasını beklemekte. Havaların ileri ki günlerde biraz daha soğuyacağını belirten meteoroloji, balıkçı esnafının yüzünü güldürdü. Havaların soğuması demek balık miktarının artması demek. Balık miktarının artması demek de fiyatların düşeceği anlamına geliyor. Av yasağı kalktığından beri yüksek fiyatlarla satışa sunulan balık fiyatlarında herhangi bir değişiklik olduğu takdirde size bildireceğiz. Sizinde balık fiyatlarıyla ilgili söylemek istedikleriniz var ise bize yorum kısmından bildirebilirsiniz. Yeni gelişmelerden haberdar olmak için takipte kalın.