Erkek tarafı kız tarafını ziyarete gider, ellerinde bir buket çiçek ve bir kutu da çikolata ile. Buna kız isteme çikolatası denir. Peki, kız isteme çikolatası nasıl seçilir, en kalitelisi nerede bulunur, nasıl süslenip paketlenir?

Kız İsteme Çikolatasının Önemi

Kız isteme, birlikteliğin adını koyma ve resmileştirme adına atılan ilk adımdır. Çoğu damat ve gelin adayı, müstakbel eşinin ailesi ile ilk defa kız isteme töreninde karşılaşır. Dolayısıyla aile büyüklerinin gözlerindeki ilk izlenimleri bu tören sırasında oluşur. Düzgün bir ilk izlenim bırakmak için kılık kıyafetten oturup kalkmaya kadar tüm görünüş ve davranış önem taşır.

Kız isteme çikolatası damat adayının kız tarafının gözündeki ilk izlenimini belirleyen etmenlerden biridir. Kız isteme çikolatası, damadın ve onun ailesinin geline ve onun ailesine duyduğu saygıyı ve gösterdiği özeni ifade eder. Çikolata ne kadar lezzetli, kaliteli ise ve ne kadar özenli sunulursa, kız tarafı da o kadar memnun olur.

Kız İsteme Çikolatası Nasıl Seçilir?

Seçilecek çikolatanın kaliteli ve lezzetli olması en önemli konudur. Hangisini alacağınızı belirlemeden önce mutlaka tadım testi yapmalısınız. Bunun için de çikolatacıya çok aç ya da çok tok karınla gidilmemesi tavsiye olunur.

Çikolata Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çikolata seçerken dikkate almanız gereken kriterler şunlardır:

· Çikolatanın dış görünüşü en az tadı kadar önemlidir. Parlak, lekesiz ve pürüzsüz bir çikolata her zaman daha kaliteli görünür. Üzerinde lekeler ve renk geçişleri olan çikolatalar, sıcakta yağını salmış demektir. Bu da ağızda istenmeyen, homojen olmayan bir his bırakır.

· Çikolata paketi açıldığında, tadından önce kokusu insana ulaşır. Kokusunun da en az tadı kadar iyi olması gerekir. Böylece alacağınız çikolata, daha kimse tadına bakmadan herkesi mutlu eder.

· İçerdiği yağlara dikkat edilmelidir. Kaliteli bir çikolatada sadece kakao yağı kullanılır. Bitkisel ya da hayvansal başka hiçbir yağ eklenmez. Satın almadan önce mutlaka içeriğini sorun, sonra da tadım esnasında kendiniz test edin. Kakao yağı vücut sıcaklığında hemen erir. Eğer çikolata elinizde ya da ağzınızda hızla eriyorsa bu, kakao yağı oranı yüksek, kaliteli bir çikolatadır.

· Kız tarafının ne sevip ne sevmediğini bilmiyorsanız, içerisinde hem sütlü, hem bitter, hem de beyaz çikolata bulunan bir kutu yaptırmanız faydalı olacaktır. Birinin alerjisi olabilme ihtimaline karşı fıstıklı, bademli, meyve dolgulu gibi çikolata çeşitlerinden kaçının.

Çikolata Nasıl Paketlenir ve Sunulur?

Çikolata kutusu, kutunun üzerindeki yazıları gizleyen bir paket kağıdı ile kaplanmalı ve bir kurdele veya benzer başka bir malzeme ile güzelce bağlanıp fiyonk yapılmalıdır. Ancak çikolata misafirlere karton kutuda sunulmaz. Bunun için güzel, parlak, tercihen gümüşten yapılma nişan tepsileri kullanılır. Kız istemeye giderken çikolatanızı kutuda götürmek yerine gümüş bir tepsi içerisinde getirmek çok daha uygun olacaktır.

En İyi Çikolata Nereden Alınır?

Kaliteli ve lezzetli bir seçim yapabilmeniz için markaları da tanımalı ve ön araştırmanızı iyi yapmalısınız. Bazı markalar çikolataya bitkisel yağ ve prolin karıştırarak fiyatı düşürürler. Bazı markalar ise fiyatları bilerek yükselterek olduklarından daha kaliteliymiş izlenimi vermeye çalışırlar. Bu nedenle iyi bir marka seçmek, sizi en özel gününüzde yüz üstü bırakmayacaktır.

Melodi Çikolata Hakkında

Melodi Çikolata, 1957 yılında Samsun'da kurulmuştur. O zamandan beri de alanında kendini geliştiren ve kalitesini sürekli arttıran bir firma haline gelmiştir. En kaliteli ve lezzetli çikolataları cep yakmayan fiyatlarda sunarak, en özel gününüzü güzelleştirir.

Dilerseniz kendi seçtiğiniz çikolatalardan bir söz/ nişan tepsisi ya da kutusu oluşturabilir, dilerseniz de önceden hazırlanmış bir tepsi veya kutu seçebilirsiniz. Üstelik seçtiğiniz çikolata kapınıza kadar geliyor, Türkiye’nin en iyi çikolata siteleri arasında yer alan www.melodicikolata.com adresinden online sipariş verebilir ve çeşitleri inceleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim