Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını ilgilendiren flaş karar Yargıtay’ dan geldi. Yargıtay kart sahiplerinin kendi bilgileri haricinde kredi kartlarından yapılan Yargıtay, kredi kartı sahibinin bilgisinin dışında "mail order" yoluyla yapılan dolandırıcılıkta bankayı sorumlu buldu. Yargıtay aldığı karar ile yerel mahkemeden gelen bankanın kusursuz olduğu kararını bozdu. Ve açıklamasında bu banka için hafif bir kusurda olsa dahi özen gösterilmesi gerektiği ve bu sebeple kusurlu olduğunu açıkladı. İstanbul' da ikametgâh eden bir vatandaş kendi bilgisi olmadan kartından 4000 TL'ye çekildiğini fark ediyor. Hemen bankaya başvuruyor bir otomotiv şirketinden çekildiği anlaşılıyor. Dolandırılan kişinin başvurusu sonucu otomotiv şirketi kişinin 1.700 TL' sini iade ediyor kişi kalan tutarın iadesi için bankaya başvuruyor fakat banka paranın iadesini gerçekleştirmiyor. Bunun üzerine vatandaş bankayı dava ediyor.

Banka davaya konu olan olayda sorumlu yer olarak işyerini gösteriyor.

Uluslararası kredi kartı sunan işletmelere ait kurallar gereği kart sahibinin onayı olmadan yapılan mail order’ larda kusurun işyerine ait olduğunu belirterek davanın reddini talep ediyor.

İstanbul Bakırköy 6. Tüketici Mahkemesi davalı bankayı kredi kartı uygulamalarında yaptıkları işlemlerin kurallara uygun olduğu kararı alıyor. Davacı davayı Yargıtay’ taşıyor ve Yargıtay’ da alınan kararla bankada kusurlu bulunuyor kalan paranın iadesi kararı alınıyor.