Her türlü pasaportu olan vatandaşın ödemesinin yasal olarak zorunlu hale getirildiği yurt dışı çıkış harcı ödenip pul alınmadığı zaman çıkışa izin verilmiyor.

2018 yılında kanun ile 15 TL olarak belirlenen yurt dışı çıkış harcını muaf olanlar hariç herkesin rahat bir şekilde istediği ülkeye gidebilmesi için ödemesi zorunludur. Yurt dışı çıkış harç pulu olarak da adlandırılan bu vergi türünün pasaport kontrolünden önce ödenmeli ve alınmalıdır. Yurt dışı çıkış harcı ödemelerifarklı yöntemler ile gerçekleştirilir. Vatandaşlar genellikle, harç pulu alımları için hava limanlarındaki harç pulu satan vezneleri tercih eder. Havalimanlarında, sınır gümrük kapıları ya da yurt dışına giden gemilerin bulunduğu limanlarda bu vezneleri bulmak mümkündür. Ancak veznelerin kalabalık olacağını tahmin eden kişiler, bankalardan da ödemelerini yapabilir.

Yurt dışı çıkış harcının ödemesi onlarca farklı bankadan gerçekleştirilebilmektedir. Bu bankalardan biri de Kuveyttürk’tür. Kuveyttürk tüm vergi ödemelerinde olduğu gibi harç pulu ödemesinde de kolaylık sağlıyor. Nakit olarak ya da Kuveyttürk hesaplarından ödenebilen vergi türleri arasında yıllık gelir, kurumlar, katma değer, noter, tapu kadastro, motorlu taşıtlar, trafik para cezası, veraset ve intikal gibi pek çok farklı vergi türü yer alıyor. Aralarında yurt dışı çıkış harcı da bulunan vergilerin ödeme kanalları Kuveyttürk Mobil Şube, Kuveyttürk İnternet Şube, Kuveyttürk Çağrı Merkezi, Kuveyttürk XTM Agent ve tüm Kuveyttürk Şubeleri’nden oluşmaktadır. Vergi ödemeleri online olarak yapıldığında, eksik ya da fazla ödemede herhangi bir sorunla karşılaşılmaz. Tahakkuk fişi ibraz edilmesine de gerek kalmaz. Günü geçse de geçmese de Kuveyttürk vergi ödemelerinde sıkıntı çıkarmadığı gibi kolaylık dahil sağlar. Yurt dışı çıkış harcı, seyahat etmeyi sevenler için bir zorunluluk haline geldiği için kolay ödenmesi büyük önem taşır. Bu yüzden Kuveyttürk vergi ödeme kanallarının çeşitliliği bu kolaylığın kanıtıdır. Kuveyttürk, vergi ödemelerinde müşterilerini düşünerek zamandan tasarruf sağlamaları için mümkün olan tüm kolaylığı sunuyor.

Editör: TE Bilişim