Yurtdışındaki Türklerin sayısı her geçen gün artarken yurtdışındaki vatandaşlarımızın da bulundukları ülkedeki ihtiyaçlarına dair birçok konuda Türkçe kaynak bulma sıkıntısı çektiğini biliyoruz.

Yurtdışındayız websitesi de tam bu noktada devreye giriyor. Yurtdışındaki Türklerin ihtiyaçlarını, okuması kolay ve kapsamlı bir şekilde açıklamayı hedefleyen rehberlerle gidermeye çalışan site aynı zamanda yurtdışına taşınmak isteyen Türklerin de sorularına cevap vermeye çalışıyor.

Web sitesinde yurtdışında farklı ülkelerde yaşayan editörlerin de dahil olduğu yazı ekibi oldukça geniş bir yelpazede yazıları okurların karşısına çıkarıyor.

Peki Yurtdışındaki Türklerin İhtiyaçları Neler?

Bu konuları bazı farklı başlıklar altında toplayabiliriz. Yurtdışına yerleşen kişilerin yaşları, yerleşme sebepleri bu ihtiyaçları temelden etkiliyor. Örneğin eğitim amaçlı kısa süreli yurtdışına giden birisi için farklı aramalar daha önemli olurken yıllardır yurtdışında yaşayan birisi yurtdışında pasaport yenileme hakkında arama yapabiliyor. Yurtdışındayız’ın cevap verdiği ve vatandaşlarımızın aradığı konuları birkaç başlık altında toplayacak olursak:

Finansal Konular

Yurtdışında yaşayan Türklerin çoğunun Türkiye’yle özellikle maddi anlamda bağı devam ediyor. Gerek Türkiye’de bulunan yakınları için gerek Türkiye’deki iş bağlantıları sebebiyle dönem dönem yurtdışından Türkiye’ye para göndermek onlar için önemli bir konu ve hatta sorun haline gelebiliyor.

Yurtdışındayız web sitesi de ülkelere ve bankalara özel rehberlerle aynı zamanda birçok farklı para gönderme metodunun kıyaslandığı kapsamlı yazılarla okurlarına aradıkları yöntemi bulmak konusunda yardımcı olmaya çalışıyor. Yurtdışından Türkiye’ye para gönderme yazısı bu konuda verebileceğimiz örneklerin başında geliyor.

Yurtdışındayız web sitesi her ne kadar yurtdışında yaşayan Türklerin sorunlarını çözmeyi hedefliyor olsa da yurtdışına para göndermek gibi konularda da size yardımcı olabilecek yazılara sahip.

Yurtdışına Taşınma Süreci

Yurtdışına aldığı iş teklifi, hayalleri ya da eğitim alma sebebiyle taşınmak isteyen kişilerin bu aşamda sorduğu birçok soru olabiliyor. Bir hayvan sahibi onu da beraberinde yurtdışına nasıl götürebileceğini merak ederken örneğin Yurtdışındayız sitesi yurtdışında banka hesabı açmak yazısıyla yurtdışına henüz gitmeden bile o ülkede banka hesabı açıp ilk işlerini halletmek isteyenlere yol göstermeye çalışıyor. Bu noktada yazılarda görülen kişisel tecrübeler de okurların süreci daha kolay anlamasına yardımcı oluyor.

Hayatınızı yurtdışında devam ettirmek istiyor fakat zihninizde beliren korkutucu düşünceler yüzünden kafanız karışıyorsa sizin gibi pek çok kişinin de buna benzer sorunlar yaşadığını bilmek ve bu konuda yardım almak size çok yardımcı olacaktır. Bu süreçlerin nasıl ilerleyebileceğinin farkında olmak üzerinizdeki yükü azaltacaktır.

Evrak İşleri

Yurtdışında yaşayan Türkler için belki de en sıkıcı süreçler bu noktada gerçekleşiyor. Örneğin yurtdışındayken Türkiye’de halletmeniz gereken resmi bir işiniz olduğunda oradan Türkiye’ye nasıl vekalet vereceğinizi öğrenmeniz gerekirken ailenizden biri sizi ziyaret etmek istediğinde de nasıl davet mektubu yazacağınızı öğrenmeniz gerekiyor.

Yurtdışında yaşadığınız yıllarda o ülkede kalıcı oturuma sahip olmak, vatandaşlığa kadar uzanan süreçlerde de karşınıza birçok evrak işi ve sorunu çıkacağı kesin. İşte bu noktada da Türkçe bir kaynaktan aradığınız soruların tecrübeyle sabit cevaplarını bulmak yurtdışındaki vatandaşlarımızın tam da aradığı şey.

Sitedeki yazılar yalnızca bu konularla da sınırlı değil. Başta da belirttiğimiz gibi site aynı zamanda yurtdışıyla bağlantısı olan Türklere de yardımcı olmayı amaçlıyor. Yani tatil amaçlı yurtdışı seyahatlerinde Türk banka kartı kullanıp kullanamayacağınızı hangi kartın daha avantajlı olduğuna dair yazılar bulmak da mümkün. Ya da yurtdışından almak istediğiniz bir ürünü en kolay nasıl alabileceğinize dair bir yazıya da bu websitesinden ulaşabilirsiniz.

Yurtdışındaki Türklerin sayısı arttıkça buna benzer ya da sadece bazı ülkeleri hedefleyen bu tarz web sitelerinin de artacağına eminiz. Şimdilik Yurtdışındayız bu konuda sade, reklamlara boğmayan ve kolay okunabilir yazılarıyla öne çıkmayı başarıyor.

Tabii ki yurtdışındaki Türklerin kafalarındaki sorulara cevap aradığı birçok konuda henüz aradıkları cevaplara ulaşamadıklarını da görüyoruz. Yani 2021 yılında Yurtdışındayız’ın da önünde katetmesi gereken uzun bir yol var.