Oyuna gelme , uyanık ol, onca koparılan yaygaraya kanma dik dur Trabzonspor ailesi!..

Sonuçta kaybedilen bir maç değil, sadece ‘ iki puan ‘dı.. Lakin bu maç Trabzonspor için şampiyonluk yolundaki en keskin viraj belki de köprüden önce son çıkıştı..

Evet,

Detayına girmiyorum, fakat hatırlamakta fayda var(!)

Gerek Ankaragücü- Başakşehirspor gerek Galatasaray – Gaziantep maçlarındaki hadiselerinin bir yansımasının Alanyaspor – Trabzonspor maçına rücú edeceği bir çok Trabzonsporlu futbolseveri ister istemez endişeli bir bekleyişe sevk etmişti..

Onu diyorum ya, adalet denen mekanizma herkese lazım gelen elzem bir hazinedir.

Daha düne kadar - bugün feryat figan ettikleri düzeni sorgulayanlar; Trabzonspor’un yıllardır nasıl lime lime doğranırken herkes için adalet çığlıklarına daima sessiz kalıyorlardı..

Gelelim bugüne;

Karşılaşma her iki takımın denk mücadelesiyle geçmesi beklenen bir maçtı..

Sosa ve Nwakeme’nin yokluğu Trabzonspor’un futbolunu özellikle hücum aksiyonlarında biraz kısırlaştırsa da, ligin en diri ve kompakt ekiplerinden biri olan Alanyaspor karşısında yer yer mücadele yönünden maçı kotaracağını zorda olsa umut ediyorduk..

Ki...

Özellikle Huseyni’nin yaptığı sorumsuzluk belki galibiyetle sonlanacak gecede Trabzonspor’un konsantrasyonunu bozdu ve şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı denilebilir  Trabzonspor için!..

Nazar Boncuğu Erce..

Lakin, hakemi konuşması gerekenler gerekli yorumları yapacaklardır..

Sadece;

İlk yarının ( yanılmıyorsam ) otuzuncu dakikalarında bir pozisyonda Abdülkadir’e yapılan faulün karşılığı ne olmalıydı diye değerli kamuoyuna sormak istiyorum..

Zaman Dik Durma Zamanı..

Sevgili Trabzonsporluların bu sonuçtan dolayı enseyi karartmamaları elzem bir durumdur..

Daha oynanmamış maçlar var ve bu köprünün altından çok sular akacak..

Başta söylediğimi yeniden bir kere daha vurgulamak isterim ki, futbolun içinde çeşitli hinlik hamleleri daha da şiddetini artıracak gibi..

İşte bu ahval içinde sakin ve soğukkanlı bir şekilde kalan maçları kazanmaya odaklanılmalıdır..

Kaldı ki, Trabzonspor için lige havlu attı diye algı yaratmak isteyenlerin oyununa gelmeden ‘ zor oyunu bozar ‘ misali eskisinden daha da fazla kenetlenip çıkıp kalan maçları kazanıp şampiyon olmak için hep beraber birlik ve beraberlik içinde hedefe yürümek tek hedef olmalıdır, eskiden olduğu gibi..

Unutulmamalıdır ki, nasıl ki Trabzonspor’un kalan maçlarını kaybedeceğinin bir garantisi olmayacağı gibi şampiyonluk yolundaki rakip ya da rakiplerinin de kalan maçlarının hepsini kazanacağının bir garantisi yoktur..

Ve kaybedilen sadece bir maç değil, sadece iki puandır..

Belki de deplasmanda kazanılan ‘ bir puan ‘ şampiyonluğu getirecek puandır.

Hasan Akbaş