Sahi, Trabzonspor tarafından bu kaçıncı  ‘can suyu ‘ vermek rakip Başaksehirspor’a (?)..

Düşünsenize, rakip ilk dört haftayı hiç gol atmadan ve sadece bir beraberlikle ‘ Akyazı’ya ‘ geliyor ve siz böyle bir rakibi adeta hayata döndürüyorsunuz..

Sanırım bu da geçen sezon şampiyon olan rakibine bir jest yapmış gibi oldu dersek hiçte abartmış olmayız diye düşünüyorum Trabzonspor için..

Gerçekten başkan Ağaoğlu döneminin en etkisiz, en silik Trabzonspor’u izledik diyebilirim..

Büyük Takımsan Asla Bahanelere Sığınamazsın;

Kafadan dört futbolcum eksik diyebilirsin, lakin ismin Trabzonspor ise asla bu gibi ucuz bahanelere sığınmaya hakkınız yoktur.

Kaldı ki Milli Takım arasındaki boşlukta Mr. Newton’un takımı nasıl çalıştırdığını doğrusu merak ediyorum(!)

Rakip öyle ya da böyle ahım şahım bir futbol performansı göstermeden akıllı  bir oyun taktiğiyle Trabzonspor’u  tuzağa düşürdü..

İlk yarının ortalarına kadar vasat üzeri bir oyun sergileyen Trabzonspor , yediği gol sonrası oyunu kotarmaya dair bir plan projesi olmaması düşündürücü bir handikaptı..

Artık ligin daha başı gibi bahanelere de sığınılamayacağı aşikârken, gidenlerin boşluğun Trabzonspor’un futbol aklının sıradanlaştığını göstermekte..

Kim İyi Kim Kötü;

Oysa ‘ Martin Luther King’in, ( Lincoln Anıtındın’da ) yaptığı meşhur ( Have a Dream ) isimli o meşhur konuşmasında ‘ Bir Hayalim Var ‘ sözünün kitleleri etkileyişini Sn Ağaoğlu başkanlık koltuğuma oturunca, Bordo – Mavi kitleleri heyecanlandıran konuşmalarında hissetmiştim..

Maalesef her şey güzel giderken ‘ bir ben bilirim ‘ hastalığına o da yakalandı ve Trabzonspor için yaptığı, hayata geçirdiği bir çok güzel işlerinde giderek sönükleşmesine neden oldu..

Peki şimdi ne olacak??

Bundan önce ki hocalarda olduğu gibi fatura İngiliz arkadaşa mı kesilecek?

Sezon başı koşarak gelmeye hazır olan Abdullah Avcı gel deseniz gelir mi ki??

Sonuç itibariyle zor bir sürece giren Trabzonspor’ u bu içinde bulunduğu zor durumdan çıkaracak olan yine başkan ve ekibi..

Bugün Viśća’nın attığı gol, anlayana bir golden çok daha fazlasıydı..

Taraflar ne ister: Mutlu olmak ister..

Taraftar mutlu olursa takım mutlu olur..

Günün sonunda, günümüz modası tarihi dizileri izlemek güzel, kiminde dirilmek kiminde uyanmak güzel..

Tıpkı;

Trabzonspor bugün ligin başladığını rakibine hatırlatıp, onu diriltirken umut ediyorum ki en kısa zamanda kendi UYANIŞINI  bir an önce sağlasın..

Yoksa gelecek günler çöküşün adı Kahroluş: Trabzonspor olarak karanlık dolu iklimlere rücû edebilir..

HASAN AKBAŞ

Haberts.com