Stade Rennais’te forma giyen Doğan Alemdar, Kayserispor’da oynadığı dönemde ilk kez forma şansı kendisine gelince heyecandan uyuyamadığını ifade ederken, A Milli Takım'a davet edilmesi sonrasında ise hayalinin gerçekleştiğini söyledi.
Fransa Lig 1 ekibi Stade Rennais’te forma giyen milli kaleci Doğan Alemdar, Türkiye Futbol Federasyonu’nun TamSaha Dergisi’ne açıklamalarda bulundu.

Doğan Alemdar yaptığı açıklamalarında Trabzonspor'a da değindi.

Kayserispor’da kaleci Lung ve İsmail Çipe’nin sakatlanmasının ardından forma şansı bulan Doğan Alemdar, “Sezon başından beri kadrodaydım. Galatasaray maçında Silviu Lung sakatlanınca hocalar yedek kulübesine dönüp İsmail abiyle ikimize baktılar. "İsmail abi sen gireceksin, hadi" dedim. Ama ısınmaya ikimizi de gönderdiler.

Sandım ki ben gireceğim. Ama o gün İsmail abi girdi oyuna. Ertesi hafta evimizde Trabzonspor'la oynayacağız. Ben de çok çalışıyordum. Nasıl anlatayım, o zaman fitness salonundan çıkmıyorum, ekstra antrenmanlar yapıyorum. İdmanlarda sahadan en son ben çıkıyorum. Halen de öyleyim. Çok iyi hatırlıyorum Cuma günü sabah uyandım, kulüpte kahvaltı yapıyorum.

Zaten kulüpte kalıyordum. Telefon geldi, dediler ki, 'İsmail abin covide yakalandı, yarınki maça kafa olarak hazırlan, sen oynayacaksın'. İçimde bir heyecan oluştu ve gece sabaha kadar uyuyamadım. Çünkü stresli bir iş ve ilk defa Süper Lig'de maça çıkacağım. Heyecan verici benim için. Çocukken hayalini kurduğun takımın kalesini koruyacaksın. O da ayrı ayrı bir gurur.

Trabzonspor karşısına çıktım ve maç 0-0 bitti. Kaleyi gole kapattık. Tabiî ki hata da yapabilirdim ama kazanabilirdik de. Rabbim yardım etti ve ondan sonra kariyerim başladı. Maçtan sonra da Berna Başkanla çekildiğimiz bir fotoğraf var. Onu hiç unutmuyorum. 'Her genç krizi fırsata çevirebilir' yazısı vardı. Öyle bir kariyer başlangıcı olmuştu” ifadelerini kullandı.