Usta spor spikeri Halit Kıvanç vefat etti! Acı haberi oğlu duyurdu. Peki, Halit Kıvanç kimdir, kaç yaşında neden vefat etti?

Duayen Sunucu Halit Kıvanç Hayatını Kaybetti

Halit Kıvanç kaç yaşında, neden hayatını kaybetti merak ediliyor? Halit Kıvanç vefat etti. Peki hastalığı neydi, neden öldü?

Türkiye'nin efsane sunucusu, ünlü spor spikeri üstat Halit Kıvanç, bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 97 yaşında hayata gözlerini kapattı. Oğlu Ümit Kıvanç usta sunucunun vefat haberini duyurdu. Ümit Kıvanç, sosyal medya hesabından duyurduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Halit Kıvanç’ı kaybettik. Bizimle birlikte sevenlerinin de başı sağ olsun. Cenaze 27 Ekim Perşembe günü (yarın), öğlen namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı içindeki camiiden kalkacak, aynı mezarlığa defnedilecek."

Spor Yazarları Derneği’nde merhum Kıvanç için Perşembe saat 10.30'da bir anma düzenlenecek.

Halit Kıvanç vefat haberini alan spor, sanat ve siyaset dünyasından pek çok isim taziye mesajını yayınladı. Yeni nesilde merhum sanatçıyı tanımayanlar ölüm haberini görür görmez, Halit Kıvanç kimdir sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte, duayen sunucunun hayatı…

Halit Kıvanç Kimdir?

18 Şubat 1925 tarihinde İstanbul Fatih'te dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. 3 ay hakimlik yapmıştır. Milliyet, Tercüman, Hürriyet gibi dergi ve gazetelerde yazarlık ve yöneticilik yapmıştır. Spor yazarı ve spor spikeri olarak yıllarca görev yapmıştır. FIFA Dünya Kupası'nı televizyondan sunan ilk Türk spikerdir. BBC'de de bir dönem çalışmıştır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramları'nın vazgeçilmez sunucusuydu. Ödüllü sanatçı, 50. sanat yılından sonra jübile yapmıştır. 

Editör: Didem Bektaş