Her şeyden önce yeni futbol sezonun ülkemiz futbol dünyasına hayırlar getirmesini canı gönülden diliyorum..



Öncelikle yeni yönetim kadrosu ve yeni bir yapılanma şekliyle hazırlık maçlarında taraftarına umutvari bir görüntü çizen Trabzonspor, tabiri caizse bu akşam tanınmayacak derecede hem tutuk hemde futbolun bütün gereklerini yerine getirebilme anlamında çok yetersiz-çok kötüydü...



Ünal Karaman hocamızın ve ekibinin bütün iyi ve samimi niyetlerine inanmakla  beraber, Trabzonsporlu futbolcuların bu akşam yorgun ve rotasyonlu Başakşehirspor karşısındaki bu bıkkın ve boşvermişlik saha içi performansları hiçte iç açıcı değildi.



Her şeyden önce karşınızda bir sistem takımı var ve siz bu takımın kompakt futbol anlayışı karşısında takımınıza gerekli önlemleri almazssanız,  bu ve bunun gibi yenilgiler hiçte sürpriz olmaz, olmayacak gibi de görülmekte..



Trabzonspor'un bu akşam bizi şaşırtan bir diğer yanı da, hafta içi Avrupa Kupa elemelerinde oynamış yorgun rakibi karşısında kondisyonunun son çeyrekte tükenmesiydi!

Tamam, rakip bazı mevkilerde rotasyonlu bir kadroyla mücadele etmiş olsa da bir çok oyuncusunun maç kondisyonu ( hafta içi oynayanlar ve oynamayanların maç eksiğine rağmen )Trabzonsporlu futbolculardan çok ilerideydi.



Özellikle bu akşam Yusuf Yazıcı- Abdülkadir Ömür ve Jose Sosa' dan beklenen oyun performanslarının gelmemiş olması Trabzonspor'un bir diğer aksayan yanıydı..



Yusuf'a son günlerde yoğunlaşan transfer tekilflerinin özellikle Yusuf'un oyununu etkilemiş olduğu aşikar gibi..



Sevgili Ünal Karaman hocamızın bu akşam oyuna müdahaleleri yerinde olmadı.

Orta sahanın bu üretkesizliğinde;

Özellikle Kucka ve Onazi'nin ikisinin toplamının bir Okay Yokuşlu olduğu belliyken, Kucka'yı oyundan alması çok talihsiz bir taktik hataydı!



Daha ligin başında bu yenilgi belki bir ders olur, kasi halde Ünal hocanın '' nasıl başlarsanız öyle gider, iyi oyundan ziyade iyi bir sonuçla başlamak gerek '' dediğinin umarım ileride Trabzonspor lehine seyredeceğini umuyoruz..



Sonuç itibariyle Trabzonspor her daim bir hedef takımıdır, iş bu minvalde şampiyonluk rakiplerinden düşük profilli bir görünümde olması, ilerisi için can yakıcı sonuçlar doğurabilir..

Ve Trabzonspor için olmazsa olmaz Burak Yılmaz'ın bir an önce takına dönmesi elzemdir..