Güney Korenin en büyük ikinci kripto para borsası, dünyanın en büyük 6. kripto para borsası olarak tanınan Bithumb, gece geç saatlerde siber saldırıya uğradı. Siber saldırı sonucunda yatırımcılar hesaplarına erişemedi ve yönetimden açıklama beklendiği sırada siber saldırı olduğu ve hesapların cold yöntemi kullanılarak dondurulduğu açıklandı. Hesaplara para yüklenmesi ve para çekilmesi işlemlerinin geçici bir süreliğine hasarı en az oranda atlatmak adına önlemler aldıklarını doğrulayan yetkililer, bu önlemler sayesinde çok büyük kayıp olmadan siber saldırıları engelleyebildiklerini belirtti. Hali ile yatırımcıların korkusu ise kendi yatırımlarında yaşanan kayıpların kendilerine geri ödenip ödenmeyecek olduğu yönündeydi.

Bithumb: Tüm Paraları Geri Ödeyeceğiz

Bithumb yönetimi üst kurulundan yapılan açıklamada ise yatırımı bulunan ve kaybı olan kişilere geri ödeme yapacak olduklarını, ama ilk etapta paraların çekilmesine onay vermeyecek oldukları açıklandı. Bir nevi bugünden itibaren yatırımı olan kullanıcılar Bithumb borsasında bulunan paralarını hemen çekemeyecekler ve belirli bir süre beklemek zorunda kalacaklar. 

Borsanın siber saldırı vakasına maruz kalması sonrasında Güney Kore Ekonomi Bakanlığı ve Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu yönetimince soruşturma başlatıldığı, konu hakkında Bithumb borsasından bilgi talebinde bulunulabilecek olduğu iddia edildi.