Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sınava girecek öğrenci adaylarının piercing, ulaşım kartı gibi eşyalar ile sınava girmelerine bugüne kadar izin verilmediğini ve bunun bazı öğrenciler için büyük problemler yarattığını açıkladı. Bazı öğrencilerin sınava girerken yanında birisini getiremediklerinden dolayı toplu taşıma kullanımında sorunlar yaşadıklarını belirten Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, ''öğrenciler yanlarında eşyalarını bırakacak oldukları birisini getirmek zorunda kalıyorlardı, artık buna gerek yok'' dedi.

Başörtüsü problemi son buldu

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, “Bu yasaklarla özellikle ev anahtarı ve ulaşım kartı gibi belgeleri kimseye bırakamayacaklarından adayları sınav sonuna kadar bekleyecek birisi olmak zorundaydı. Toplu ulaşımı kullanarak da sınav binalarına ulaşma ve dönüş noktasında sorun yaşanmaması amacıyla ve olabilecek sıkıntıları en aza indirmek için böyle bir çalışma yaptık” dedi.

Öğrenciler geçtiğimiz yıllarda sınava piercing nedeninden dolayı alınmadıklarından okul bahçesinde burun, ağız ve benzer yerlerini piercing çıkarmak için kanatmış, bazı öğrenciler ise süre içerisinde çıkaramadıklarından dolayı güvenlik tarafından sınava alınmamıştı.