Özel direksiyon dersi yeni ehliyetini almış ya da ehliyetini uzun zaman önce almış ancak pratikte kendisine gevemeyen sürücüler için geliştirilmiş olan bir sistem. Bu sistem sayesinde acemi sürücüler trafikte araç kullanımı konusunda gerekli donanıma daha hızlı sahip olabiliyor. Evet, araç kullanmak için ehliyet bir mecburiyet olarak görülüyor olsa da aslında temelde pratik olmak ehliyet kadar önemli bir konudur. Bu da ancak sürekli olarak araç kullanmakla kazanılacak olan bir bilgidir.

Değerli arkadaşlar;

Günümüzde ister büyükşehirlerde olsun ister küçük şehirde olsun araç kullanmak giderek tehlikeli bir hal alıyor. Türkiye’de trafiğe çıkan araç sayısı sürekli olarak artarken buna istinaden kazalardaki artışı da görebiliyoruz. Bunun için lütfen ehliyetinizi de almış olsanız iyi direksiyon hâkimiyetiniz olmadan trafiğe yalnız çıkmayın. Özel direksiyon dersi sürücüye bunu sağlarken aynı zamanda yalnızca direksiyon tutmayı değil hayatta kalmayı da öğretir. 

Trafik Işıklarına Dikkat

Trafiğe çıktığınızda önceliğiniz trafik ışıklarına dikkat etmeyi öğrenmek olmalıdır. Çünkü trafikte akışı ve düzeni belirleyen en önemli kural ışıklardır. Eğer kendinizi araç kullanmakta tam olarak yeterli hissetmiyorsanız o zaman trafik ışıklarına olan dikkatinizde ister istemez azalacaktır. Yeni araç kullanmaya başlayan birisinin tek odak merkezinde yola sabitlenmek vardır ve bunun için araca zarar verebileceklerini umursamadan saatlerce aynı viteste gidebilirler. Böyle durumlara düşmemek için yanınızda uzman bir eğitimci olması her zaman mantıklı tercih olur. Genelde genç sürücülerin anne ve babalarıyla trafik dersi aldıklarını görüyoruz ancak bunun çok tehlikeli olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik bu durum sizin öğrenme surenizi de uzatacaktır. Çünkü trafikte anne ve babanızın yanında olması zaten stresli olan sizi daha da strese sokacaktır. 

Özel direksiyon dersleri genelde sürücü kursuna göre değişiyor olsa da 2 saat sureyle yapılır. Fiyatlar konusunda herhangi bir şey diyemeyiz çünkü bu tercih ettiğiniz sürücü kursuna göre değişebiliyor. Üstelik yalnızca sürücü kursu değil kullandığınız araca göre de değişebiliyor. Direksiyon eğitimi günün her saatinde alınabilir. Ancak özellikle tavsiyemiz ilk başlarda trafiğin yoğun olduğu saatlerin seçilmemesidir. Bu sayede üzerinizdeki gerginlikte çok daha fazla olmayacaktır. 

Kaç Derste Aracımı Kullanabilirim

Bu soru direksiyon dersi almaya başlanıldığı ilk günden itibaren merak edilen ve sorulan bir sorudur. Genelde bir sürücü adayının 5–8 gün içerisinde araca hâkim olması beklenir ancak bu kişiden kişiye de değişen bir durumdur. 

Trabzon Sürücü Kursları ve özel direksiyon dersi veren kurslar hakkında bilgi almak istiyorsanız Özel Direksiyon Dersi haberimizi ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.