HaberTS-Haber Servisi- YÖK Başkanı Yekta Saraç üniversitelerin yeni ders sistemiyle ilgili sessizliğini bozdu. Üniversiteler daha fazla online eğitim verebilecek.

Tüm üniversite öğrencileri tarafından beklenen açıklama YÖK Başkanı tarafından geldi. YÖK Başkanı, üniversitelerin yeni ders sistemiyle alakalı açıklamalar yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılışıyla ilgili net açıklama yaparken, bugüne değin YÖK Başkanı açıklama yapmamıştı. Hadi gelin hep beraber üniversitelerin yeni dönemde nasıl bir eğitim sistemine sahip olacağına bakalım.

YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında uzaktan eğitim detaylarına yer verildiği görülmekte. Önlisans, Lisans ve Lisansüstü örgün programlarda uzaktan öğretim yoluyla %40 miktarında ders verilebileceği ifade edildi.

Üniversitelerde Online Eğitim Devam Edecek!

Genel olarak eğitim sistemi stratejisine bakıldığında okulların doluluk oranının azaltmak istendiği gözlemlenmektedir. Böylece virüsten etkilenen kişi sayısı da azaltılacaktır. ABD ve İngiltere başta olmak üzere tüm ülkeler bu eğitim sistemini uygulamaya çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde Donald Trump, online eğitim alan yabancı öğrencilerin ülkelerine dönebileceğini söylemişti. Dünya genelinde böyle bir tavır şimdilik görülmese dahi yine de online eğitimin artış göstereceği kesin. Ayrıca diğer ülkelerin yine bu tarz hoşgörüsüz tavırlar içerisine girmeyeceğini söylemekte fayda var.

Sonuç olarak YÖK Başkanı tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında yabancı öğrenciler hakkında hiçbir olumsuz tavır sergilenmeyeceği ön görülmekte. Türkiye de olan öğrencilerin ise salgının artışına göre daha az veya daha fazla online eğitim alması ön görülmekte.  Uzaktan eğitimin artış göstermesi salgının seyrini de değiştirecek gibi duruyor. En azından vaka sayılarının artış göstermeyeceği kesin. Üniversitelerin açılış tarihiyle alakalı henüz resmi bir açıklama gelmese dahi geçen yıl aynı dönemde açılacağını düşünüyoruz. Yeni gelişmeler olduğu takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. HaberTS olarak bizi takipte kalarak siz de bilgi sahibi olabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim