Açıköğretim Fakülteleri tarafından bir son dakika açıklaması geldi. ATA AÖF ve İstanbul üniversitesi tarafından yapılan açıklamalarda 2020-2021 Eğitim öğretim yılı vize sınavlarının nasıl yapılacağıyla ilgili yeni açıklama geldi. Yapılan açıklamalar aşağıdaki gibidir.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yani bilinen adıyla ATA AÖF tarafından yapılan açıklamaya göre:

"2020-2021 Bahar Yarıyılı Ara Sınavı (Vize) ile İlgili Açıklama

Açıköğretim Fakültemizin değerli öğrencileri;

Yapmış olduğumuz görüşmeler ve istişareler sonucunda Covid-19 küresel salgın sürecinde yüz yüze sınav uygulamalarının oluşturabileceği olumsuzluklar dikkate alınarak 2020-21 Bahar Yarıyılı ara (vize) sınavlarının çevrimiçi (online) yapılmasına karar verildi.

Vize sınavının Nisan ayı içinde yapılması planlanmaktadır. Akademik takvim güncellenecektir."

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi tarafından yapılan açıklamada:

"Değerli öğrencilerimiz, 01.03.2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen illere göre risk durumu çerçevesinde yüz yüze sınav uygulamalarının oluşturabileceği olumsuzluklar göz önünde bulundurularak 2020-2021 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı ara sınavlarının çevrim içi (online) yapılmasına karar verilmiştir. Bitirme ve telafi sınavlarına ilişkin bilgilendirme, salgın sürecinin gidişatına göre önümüzdeki haftalarda yapılacaktır."

Anadolu Üniversitesi de sınavlarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Fakat tahminlere göre diğer AÖF okulları gibi Anadolu Üniversitesinin de sınavları online yapmasını bekliyoruz.