Okulların açılmasına az bir süre kala, aşının daha küçük yaşlara da başlatılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Bilim Kurulu son toplantıda, aşı yaşının 15'e indirilmesine yönelik görüşmeler yaptı. Dünyada ve Türkiye'de milyonlarca çocuk yüz yüze eğitimden mahrum kaldı. Önümüzdeki eğitim öğretim dönemi ise eskisi gibi devam edecek. Türkiye'de okulların yüz yüze eğitim şeklinde 6 Eylül'de açılması için hazırlıklar tam gaz devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Sema Turan, bu noktada önemli bilgiler verdi. Eylül ayından sonra çocuklara eğitim hakkının geri kazandırılması gerektiğine dikkat çeken Turan, önümüzdeki dönemde yüz yüze eğitimin artık zorunluluk olduğunu dile getirdi. Aşı yaşının Bilim Kurulu'nun gündeminde olduğunu ve ilk etapta bizim de aşı yaşını 15'e kadar indirebileceğimizi ifade etti. Yakın zamanda konuyla ilgili net bir karar çıkması bekleniyor. 12-15 yaş arasında yüksek riskli hastalığı olan çocuklarda aşılama başlayabilir. Riskli grupların aşılaması okullar başlamadan önce yapılabilir.

Dünya Sağlık Örgütü, geçtiğimiz günlerde okulların açık kalması gerektiğini açıklamış ve gençlerle çocukların eğitime devam etmesi için aşı olma zorunluluğunun olmadığını belirtmişti. 18 yaşın altındaki çocukların bugüne kadar bildirilen vakaların yüzde 8.5’ini oluşturduğu da açıklanmıştı.

Editör: TE Bilişim