Doğa Koleji’nin satışıyla ilgili yaşanan sürecin yakından takip edildiğini belirten Ziya Selçuk yaptıkları gözlemlerin sürecin olumlu biteceğine işaret ettiğini söyledi. Satış süreci tamamlandıktan sonra Doğa Koleji’nde yaşanan sıkıntıların sona ermesini beklediklerini ifade eden Selçuk aksinin meydana gelmesi durumunda alınacak tedbirlerle ilgili hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Ziya Selçuk basın mensupları tarafından sorulan kamulaştırmayla ilgili de net konuştu. Milli Eğitim Bakanlığının kamu kaynaklarıyla Doğa Koleji’ni satın almak ve batan bir markayı kurtarmak gibi bir düşüncesi olmadığını söyleyen Ziya Selçuk, tüm yaşanan sıkıntılara rağmen öğrencilerin ve velilerinin mağdur olmaması adına görevine sorumlu bir şekilde davranarak aksatmadan devam eden öğretmenlere de teşekkür etti.

Ziya Selçuk olası bir problem yaşanması durumunda yurt genelindeki Doğa Kolejlerinde okuyan öğrencilerin devlet okullarına hızlı bir şekilde yerleştirilebileceğini de söyleyerek velileri rahatlattı. Önümüzdeki günlerde Doğa Koleji’nin satışıyla ilgili somut adımların atılması bekleniyor.