Eğitimciler LGS Aralık Ayı Örnek Sorularını Değerlendirdi

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme-Değerlendirme Birimi her ay düzenli olarak LGS için örnek sorular yayınlıyor. Bu ayki örnek sorular 3 Aralık Cuma 2021 tarihinde Sözel ve Sayısal Bölüm olmak üzere yayımlandı. Sorular yayımlandıktan sonra birçok eğitimci soruları inceleyerek soruları genel olarak değerlendirdiler.

LGS için Matematik okuryazarlığı oldukça önemli

Matematik Öğretmeni Yasin Çopur Aralık ayında yayınlanan soruların genel olarak iyi okuma, anlama ve yorumlamaya dayalı olduğunu aktararak, “LGS için matematik okuryazarlığı oldukça önemli bir hal aldı.” İfadelerini kullandı. Ayrıca Çopur; “Öğrencilerin ilk olarak kazanım bilgisi kuvvetli olmalıdır. Daha sonraki aşamada ise okuma, anlama ve yorumlama becerisine sahip olan tüm öğrencilerimiz soruları rahat bir şekilde çözebilir. 2018 yılından beri uygulanan her LGS’de gözlemlediğimiz durum bir oldu. Ayrıca her ay yayınlanan örnek sorularda da aynı şekilde okuma becerisinin oldukça önemli olduğunu görüyoruz.” Dedi.

Her sene olduğu gibi bu senede Matematik zor olur mu?

Matematik Öğretmeni Yasin Çopur’a yönelttiğimiz sorulardan biri de 2022 yılında LGS’de diğer yıllarda olduğu gibi Matematik branşının zor olup olmayacağıydı. Çopur bu konu ile ilgili olarak, “LGS için Matematik belirleyici bir branştır. Önemi oldukça yüksektir. 2019 yılında uygulana LGS’de genel olarak sınav kolaydı. Fakat yine sıralamaları belirleyen branş Matematik oldu. Bu yüzden sınavın kolaylığı yada zorluğuna odaklanmaktan ziyade sınava doğru bir şekilde hazırlanmaya odaklanmalıyız. Sınav hazırlık sürecini doğru bir şekilde yürüten, okuma-anlama becerisini geliştirme noktasında çalışmalar yürüten ve planlı çalışan her öğrencimiz başarılı olabilir. LGS için şüphesiz en gerçekçi yorum sınav kolayda olsa zorda olsa Matematiğin sıralamaları belirleyen bir branş olduğudur. O yüzden tüm öğrencilerimiz bol bol soru çözüp, eksik oldukları kazanımlar ile ilgili öğretmenlerinden destek alsınlar. Örnek soruları ve çıkmış soruları düzenli olarak çözsünler. Mutlaka belli bir plana göre hareket ederek çalışsınlar. Bu sınav çalışan ile çalışmayan öğrenciyi çok net bir şekilde ayıran bir sınavdır. Emek veren her öğrencimiz mutlaka karşılığını alacaktır.” İfadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı her ay örnek soruları yayınlamaya devam edecektir. Yayınlanan her soruları değerlendirerek paylaşımlarımıza devam edeceğiz.

Kaynak:

https://www.copurhoca.com/

https://www.copurhoca.com/8-sinif-lgs-cikmis-sorular-ve-cevaplari/

https://www.copurhoca.com/kurumsal-deneme-sinavlari-lise-ortaokul-ayt-tyt-lgs/