KPSS Geç Başvuruları normal başvuru sürecinde başvuru yapmayan adayların son şansı olacak. Geç başvuru tarihleri içerisinde de başvurusunu yapamayan adaylar bu yıl KPSS’ye katılma hakkını kaybedecek. Peki, KPSS geç başvuru tarihi ne zaman?

2021 KPSS Başvuruları ÖSYM tarafından geçtiğimiz günlerde alınmıştı. ÖSYM tarafından belirlenen başvuru süreci içerisinde adaylara yapılması gerekenler aktarılmıştı. Normal başvuru sürecinin bitmesiyle beraber KPSS Başvurularını vaktinde yapamayan adaylar için gözler geç başvuru tarihine çevrildi. Peki, KPSS Geç Başvuru tarihi ne zaman?

KPSS Geç Başvuru Günü Ne Zaman?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından aktarılan bilgilere göre Lisans, Alan Bilgisi ve Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavlarının geç başvuru tarihi 22 Haziran ile 23 Haziran tarihi olarak belirlendi.

Geç başvurular ÖSYM’nin AİS Sayfası üzerinden gerçekleştirilecektir. Adaylar geç başvuru ücretini yalnızca ÖSYM’nin kartlı ödeme sistemi olan odeme.osym.gov.tr adresi üzerinden yapabilecek. KPSS Lisans geç başvuru ücreti her bir oturum için 135 TL, ÖABT Her oturum için 135 TL, Alan bilgisi her oturum için 97.50 TL olarak belirlendi.