Ülkemiz de her yıl düzenli yapılan KPSS sınavı üniversite bitirmiş kişilerin devlet kadrolarına yerleşmesi için yapılan sınavdır; okuduğu bölüme göre devletin istediği puan barajını geçenler devlet kadrosunda işe başlarlar. Sınav için başvuru süreci 30 Haziran günü başladı herkes son gün ne zaman diye sormaya başlamışken bizden sizlere bir hatırlatma KPSS sınavına girmek isteyen kişiler için son başvuru tarihi 13 Temmuz yani bugün. Bugün için de sınava girmek isteyen arkadaşların başvurularını tamamlayıp sınav parasını yatırması gerekiyor. Gün içinde başvuruyu tamamlamayanlar sınava girme hakkı elde edemez; devletin ise süreyi uzatıp uzatmayacağına dair henüz bir bilgi bulunmuyor; sınav giriş ücretleri de açıklandı, gireceğiniz sınav başına ödeyeceğiniz tutar 80 TL oldu. Peki, sınav tarihleri ne zaman?

KPSS sınav tarihleri ne zaman?

KPSS sınav tarihleri normal süreçte temmuz ayı olarak gözetilmiş hastalıktan dolayı sınavlar 9 aya yani eylül ayına ertelenmişti.  Ülkemiz de yapılan diğer sınavlar erkene alınıp sınavlar yapılsa da KPSS sınavı ile ilgili bir erkene alma işlemi olmadı. Peki, sınav günleri tam olarak ne zaman?

Genel Kültür, Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri ve Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavları için her bir sınav başına 80 TL ücret ödenmesi gerekmektedir.

KPSS Genel Kültür Genel Yetenek Sınav Tarihi 6 Eylül 2020 tarihinde 10.15 de,

KPSS Eğitim Bilimleri 6 Eylül 2020 tarihinde 14.45 de,

KPSS ÖABT 20 Eylül 2020 tarihinde 10.15 saatinde gerçekleştirilecektir.

Devletin açıkladığı net sınav tarihleri ve saatleri bu şekilde açıklandı; sizler gireceğiniz sınav sayısına göre kendinizi ayarlamalısınız.

Ömür sınavla bitiyor

Ülkemiz de belki de eğitim siteminde yer alan en büyük saçmalık budur; bir insanın hayatı sınavla bitiyor; çocuk olarak 6 ile 7 yaşında başladığımı okulu düzenli bir şekilde gidersek 22 ile 24 yaş arasında ancak bitirebiliyoruz. Bu süre içinde binlerce sınava girip üniversiteden mezun oluyoruz ve karşımıza yine sınav. Neymiş efendim kamuya seçeceklermiş, bizleri kamuya almayacaksanız neden bu kadar okuyup binlerce lira harcadık. Neden toplum içinde günümüzü gün etmek yerine oturup ders çalıştık, sonra bizde sıradan biri olacaksak neden bu kadar yorulduk sorusu da insanın aklına gelmiyor değil.