Milli Eğitim Bakanlığı tarafından basılan bir kitaptaki başı açık ve kapalı kadın karikatürlerinin betimlemesi büyük tartışmalara neden oldu.

Kitapta yer alan karikatürize edilmiş bir resimde anne ve çocuğu arasındaki ilişkiyi betimleyen 4 farklı fotoğraf kullanıldı. Bu fotoğrafların 2 tanesinde annenin başı açık, diğer ikisinde ise kapalıydı. Fotoğraflardaki gariplik ise annelerin çocuklarına davranış biçimlerinde kendisini gösteriyordu. Başı kapalı olan anneler çocuklarını sevgiyle kucaklarken, başı açık olan 2 annenin çocuklarını ağlatacak seviyede kötü davranması herkesin tepkisini çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaparak seçilen 4 resmin 150 farklı resim arasından seçildiğini ve herhangi bir kasıtta bulunulmadığını iddia etti. Konunun çarpıtıldığını iddia eden Milli Eğitim Bakanlığının bir yandan da konuyla ilgili bi araştırma komisyonu görevlendirdiği ve idari tahkikat başlattığı iddia edildi. Ayrıca 2017 yılında basılan bu kitabın öğrencilere özel bir kitap olmadığı, rehberlik öğretmenleri için hazırlanmış özel bir kitap olduğu vurgulandı.

Editör: TE Bilişim