Ülkemiz eğitim sisteminde sınavlar başarıyı ortaya koyan uygulamalardır; yanlış da olsa doğru da olsa bu sitemden geçmeden bir sonraki aşamalarda iyi yerlere gelmek mümkün değil. Bu yıl yapılacak olan sınavlar ise her yıl olandan daha farklı bir şekil de yapılacak; ülkemizde ve dünyada meydana gelen covid 19 virüsü sınavlarda bazı önlemleri almak zorunda bıraktı. İlk olarak yapılacak LGS sınavında, belirli mesafeler korunarak maske ile sınava girilecek; bu yeni sınav siteminde bir ilk olacak ve öğrencilerinde psikolojisine anlık ve genel etkiler yaratacak. Öğrenciler bu püf noktalara dikkat ederse sınavdan başarı ile ayrılacaktır; işte detaylar

Hastalığı 2 saat olarak aklınızdan silin

  1. Dünyada ve ülkemizde yaşanan bu hastalık herkes gibi öğrencileri de etkileyecek; özellikle sınav esnasında çok dikkat etmeniz gereken bazı noktalar olacak bunlardan biri de o an hastalığı unutmak. Maskeyi sınav esnasında takmak istiyorsanız, o zaman sabah uyanınca yemekten sonra takın, vücut ona alışacaktır.
  2.  Sınava girince maske çıkabilir

 Bazı öğrencilerimiz sınav esnasında gözlük takabiliyor; durum bu şekil de olunca da nefesiniz maskeden gözlüğe buğulanma yapıyor. Durumunuz bu şekil de ise sosyal mesafe kuralına uyarak maske sınav esnasında çıkabilir.

  1. Stresle sınava erken başlamayın

Sınavda kaygı çok normal bir olgudur; sizler kaygı olmadan o sınavda kesinlikle başarılı olmazsınız. Fazla kaygı ise her zaman zararlıdır; sınav esnasında fazla kaygılanıp sınava erken başlamayın.

  1.  Sınavda çok su içmeyin

İnsan kafası çok çabuk başka yerlere konsantre olabilir; sınav esnasında çok su içtiğiniz zaman bu sizlerin lavabo ihtiyacını doğurur ve aklınız bir anda sınavdan çok oraya odaklanır.

  1. Kahvaltı da az yemeyin ve ya aşırıya kaçmayın

Kahvaltı insanlar için en önemli öğün olduğu için sizler ailenizin de baskısı ile çok fazla yemeyin; bu da yine sizlere rahatsızlık vererek sınava konsantre olmanızı engelleyecektir.

  1. Sınavda soru yapamayınca moralinizi düşürmeyin

Belki de en önemli an bu andır; sizlere sınav kitapçığını kontrol et deyince hedefe kitlenip bir an sorunun birine takıldığını zaman işler kötüye gider; sınavda sadece o soru olmadığını bilin. Diğer sorulara da odaklanmanız ve bu sınavda başarmanız gerektiğini unutmayın devam edin.

  1. Sınavda aileniz için değil kendiniz için yapın

Önemli noktalardan biri de bu; sınav sürecinde kötü gittiği zaman ben aileme ne diyeceğim diye düşünmeyin. Sizler o an kendiniz için bir yarışa giriyorsunuz ve başaracaksınız.

Sevgili öğrenciler bu konulara dikkat etmeniz sizler için çok önemlidir; çoğunu basit görebilirsiniz ya da ben zaten dikkat ederim dersiniz. Sınav günü ise her şey çok farklı oluyor ve sürekli başkalarının yönlendirmesi ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Unutmayın sınav herkesten önce sizler için önemlidir.

Editör: TE Bilişim