Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan önemli açıklamalar... Uzaktan eğitime ne kadar devam edilecek?
Koronavirüs pandemisi eğitim düzenini değiştirdi. 1 yıldır öğrenciler uzaktan eğitim görüyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuya dair önemli açıklamalarda bulundu.
Selçuk, "Salgın bitse de uzaktan eğitim artık kalıcı olacak" dedi. EBA altyapısını güçlendiren bakanlık, uzaktan eğitimin uzun süre devam edeceğini anlattı.
Hibrit modelini uygulamada ciddi bir ilerleme kaydedildiğini aktaran Bakan Selçuk, ilerleyen dönemde yüz yüze ve uzaktan yapılacak derslerin hangileri olacağına karar vereceklerini söyledi. "Birçok okulumuzun altyapısı buna uygun" sözlerini kullandı.
Uzaktan eğitimde dikkat çeken EBA platformu, dünyanın da en çok ziyaret ettiği eğitim sistemi oldu. 
Bu sistemde küçük yaştaki öğrenci grubunun adaptasyonu zor olurken, ortaokul öğrencileri sisteme daha kolay adapte oldu. 
Eğitim yılı 1'inci dönemi itibarıyla; canlı ders düzenleyen öğretmen sayısı toplamı 884 bin 804 oldu. Öğrencilerin bu derslere katılım yüzdesi, ilkokul seviyesinde yüzde 66, ortaokul seviyesinde yüzde 73, lise seviyesinde yüzde 77 olarak gerçekleşti.
Pandemi döneminde Türkiye'nin sunduğu "Özelim Eğitimdeyim" mobil uygulaması, OECD'den övgü aldı. Geliştirdiğimiz bu uygulama diğer ülkelere örnek gösterildi.