Türkiye’de korona virüsüne dair alınan tedbirler kapsamında üniversitelere 3 haftalık tatil verilmesinin ardından, bu süre bittiğinde ne şekilde hareket edileceği sorusu YÖK tarafından yanıt buldu.

Geçtiğimiz hafta eğitimle ilgili alınan karar neticesinde ortaokul ve lise düzeyindeki okullara 1 haftalık tatil verilmiş, üniversitelerin ise 3 hafta boyunca eğitime ara vereceği belirtilmişti. Bu kapsamda bilet gişelerine akın ederek memleketlerinin yolunu tutan öğrenciler, 3 haftalık süre sonunda nasıl bir hareket tarzı izleneceğini merak etmekteydi. Bugün YÖK tarafından yapılan açıklamada, üniversite eğitimlerinin mümkün olduğu kadar uzaktan eğitim şeklinde sürdürüleceği açıklandı.

YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından yapılan açıklamada tatil süresinin 23 Mart 2020 Pazartesi günü biteceği belirtilirken, bu tarihten itibaren bünyesinde uzaktan eğitim vermeye teknik imkanı müsait olan üniversitelerin online eğitim için hazırlık yapmasını ve öğrencilerini bu konuda yönlendirerek memleketlerinde bilgisayarın başında eğitimlere devam edilmesi talimatı verildi. Yekta Saraç üniversiteler tarafından öğrencilere uygulanacak vize sınavlarının da online olarak yapılıp yapılmayacağı konusunda görüş belirtmeyerek bu konunun üniversitelerin inisiyatifine bırakıldığını açıkladı.

Editör: TE Bilişim