Oysa ülkemizde bir özel üniversitede okumak için gereken meblağ kadar bir miktar Polonya’da üniversite eğitimi almak için yeterli oluyor. Yani gayet makul fiyatlarla da bu ülkede eğitim alınabilir. Peki, bu ülkede eğitim ve yaşam nasıl? Birlikte mercek altına alalım.

Öncelikle üniversite, yüksek lisans ve master eğitimini Polonya’da İngilizce olarak alma şansı bulunuyor. Eğer İngilizce olarak eğitim alabilecek seviyede İngilizce bilmiyorsanız sorunun çözümü yine bu ülkede! Polonya’da lehçe eğitimi adı altında İngilizce eğitimi veriliyor ve son derece hesaplı! Ancak alternatif olarak daha uygun fiyatlarla farklı bir ülkede de İngilizce eğitimi alınabiliyor.

Polonya’da Üniversiteye Giriş Sınavsız!

Bu ülkede üniversite eğitimi almak için sınav stresi yaşamanız da gerekmiyor. Sadece lise diploması ve not ortalaması ile istediğiniz okula kayıt işleminizi yapabiliyorsunuz. Elbette bu durum sınava hazırlık için 1 yılınızın heba olmasının da önüne geçiyor. Bazı okullarda çift diploma seçeneği de sunulduğunu belirtelim. Akademik anlamda iyi bir kariyer yapmak isteyenler sadece bu yönü nedeniyle rotasını Polonya’ya çeviriyor. Bu ülke Avrupa Birliği üyesi ve aldığınız diploma Avrupa’nın tüm ülkelerinde geçerli oluyor.

Üniversite eğitimi sonrasında yurda dönmek istemeyen, iş hayatına Avrupa’da başlamak isteyenler için bu özelliğin ne kadar önemli olduğunu belirtmeye gerek bile yok! Bu arada daha detaylı bilgi alabileceğiniz platformlar da olduğunu belirtelim. Özellikle Polonya üniversiteleri ICES Turkey farkıyla her gencin araştırması gereken üniversitelerin başında geliyor. ICES Turkey bu ülkede eğitim hakkında uzmanlaşmış firmalardan biri ve internet sitesinde de merak edilen her türlü soruya detaylı yanıt alınabiliyor.

Ülkedeki devlet üniversiteleri, özel üniversiteler firmanın web sitesinde detaylı bir şekilde incelenebilir. Bununla birlikte üniversitelerin güncel fiyatları hakkında da bilgi alabilir ve bu sayede hangi okulun bütçenize daha uygun olduğunu kolaylıkla tespit edebilirsiniz. Okurken çalışma imkanının olup olmadığı ya da konaklama seçeneklerinin neler olduğu gibi konularda da sizi bilgilendiren bu internet sitesi eşsiz bir platform.

Editör: TE Bilişim