Dünya üzerinde eğitim kadar önemli bir konu yoktur; hayatımızda her türlü gelişmenin başı eğitimdir. Bütün büyük liderler ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere eğitime vurgu yapmışlardır. Eğitime ülkemiz de de çok büyük önem verilmekle birlikte son bir yıldır maalesef eğitim düzenli bir şekilde verilemiyor. Bunun en büyük nedeni ise pandemi yani korona virüstür. Korona virüs Çin ülkesinde ortaya çıkalı 1 yılkı aşkın süreç oldu. O zamandan kısa süre sonra eğitimde ülkemiz için ara verildi. Sonrasında uzun zaman online eğitim şeklinde verilen eğitim sonunda hastalığın bir nebze azalmasına bağlı olarak okullar açıldı. Şimdi hastalık çoğalıyor ve okullar kapanacak mı?

Okullar kapanacak mı?

Ülkemiz de eğitim sitemine verilen ara son bulmuş ve öğrenciler okullarına kavuşmuştu. Şimdi ise okullar tekrardan kapanacak mı? Sorusu gündeme geldi.  Dün yapılan kabine toplantısı ile birlikte bu soruda cevap buldu. Ülkemiz de şimdilik eğitim bu şekilde devam edecek ama belirli bir süre sonra okullar tekrardan kapanabilir. Eğitime aç çocuklarımız eğitim sürecinde elinden geleni yapsa da hastalıkta sinsi bir şekilde insanlar içinde yayılmaya devam ediyor. Öğrenciler de özellikle yaş olarak küçük olanlar büyük risk altında yer alıyor. Yaşlarından dolayı tam olarak hastalığın ne olduğu bile anlamakta zorluk çekerken şimdi okullarda temastan uzak durmaları isteniyor.

İl il kapama gelebilir

Ülkemiz de sınava girecek olan öğrenciler var ve sınav tarihleri değişmeyecek gibi gözüküyor. B nedenle sınava girecek öğrenciler için devletimiz tarafından tam zamanlı eğitim devam edecek gibi gözüküyor. Genel olarak ise il bazında kapama gelebilir, hastalığın yüksek olduğu ve yüksek risk taşıyan il sayısı dün itibari ile açıklanan tabloda 58 il olarak açıklandı. Bu 58 il için valiliklerce okullarda kapama yapılabilir. Şu an için ülkemizde en son istenecek olan olay eğitime ara verilmesi olsa da bu durum ileri seviyede hastalığa bağlı olarak okulların kapanmasına gidebilir. Ne kadar eğitim önemli olmuş olsa da sağlıktan önemli bir durum yoktur ve sağlık kuruluşları da şu an için okullarda risk oranına dikkat çekiyor.