Geçen hafta eşik maçı diye tabir edebileceğimiz Galatasaray maçının kaybı sonrası, Trabzonspor’un lige çıktığı ilk günden itibaren farkını gösteren Karagümrükspor karşısında amacı mutlak galip gelmekti..

Lakin, karşılaşmanın ilk yarımında bu amacının pek bir uzağında bir Trabzonspor izlediğimi belirtmek isterim..

Ekuban’ın “ VAR “ a takılıp yok olan harika  golünü dışarda tutuyorum.

Gerek rakip gerek Trabzonspor ilk yarıda silik ve donuk bir oyun performansı sergilediler doğruyu söylemek gerekirse..

Birde bu sene Trabzonspor’un İstanbul takımlarına şansının pek yaver gitmediğini de düşünürsek, deplasmanda hiç olmazsa bir beraberlik Trabzonspor için büyük kazanım olur diye düşünmeye başlamıştım..

Bu arada herkes rakibin olumlu skora direkt katkılarının olduğu eksik oyuncularından dem vurunca, olası bir Trabzonspor galibiyetini küçümseme yoluna gittiklerini gördüm..

Oysa; Trabzonspor lig başladıktan itibaren bu ligde ‘ golcüsü ‘ olmadan mücadele eden tek takımdır diye onlara buradan bir daha hatırlatmak isterim..

Hem bu hatırlatma aynı zamandan yönetim katında sevgili başkan Ağaoğlu'nadır..

Tekrar maça dönüyorum...

Her ne olduysa soyunma odasında Abdullah Avcı oyuncularına belli ki gerekli telkinleri yapmış ki, ikinci yarı değil yenilgiye, beraberliğe bile isyan eden bir oyun formatıyla sahaya yayıldılar..

İşte ikinci yarıdaki oyun bizi, Trabzonspor izlerken U/MUTLU eden bir haleti ruhiye içine rucû ettirdi..

Haftalardır gole hasret Nwakaeme’nin, genç Serkan Asan’ın asistiyle gol kaydetmesi, gol kadar asıl değerli olanın ise  golün hazırlanışındaki pas oyunu.

Demek ki, bu takım kısa sürelide olsa ( şimdilik ) garanti ayağa pas, pozisyon alma, olgun atak, doygun atak , adına her ne derseniz deyiniz, bir şeyler ufakta olsa yapılabiliyormuş..

 Ben sporcunun zeki, çevik, ahlaklısını ve aynı zamanda Caleb Ansah Ekuban  gibi tepeden tırnağa Trabzonsporlu oluşunu ve adam gibi adam top oynayışını seviyorum..

Karagümrük karşısında galibiyeti getiren golü Trabzonspor’un geleceğine çok farklı kazanımlar getirecektir..

Hem hoca hem başkan hem taraftar kısa süreli bir travmayı atlattı bu gol sayesinde..

Evet, bugün sahanın en iyisiydi, onun bordo mavili kulübe transfer olacağı günleri hatırladım, maliyeti düşük olduğundan ismini cismini  kimse bilmiyor, medyanın ilgisini pek çekmiyordu..

Başkan Ağaoğlu ondan umutluydu oysa.

Ve başkan yanılmadı onun hakkında(!)..

Keza Sörloth’ta da yanılmadı başkan..

Ah Başkan Ah!!!

Lakin aynı Ağaoğlu neden acaba şu Affobe ve Djaniny konusunda yanıldı, üzülmemek elde değil

Baker’i ve hatta yine Affobe’yi hadi deneme yanılma transferi diye bir kenara koyalım, lakin şu Djaniny sorarım bu transferde dahli olan herkese: sahiden Trabzonspor’un merkez golcüsü müdür??

Hele ki bu mali yönden sıkıntılı süreçlerin en zirve zamanlarında..

Djaniny ( canini ) yediğimin Nwakeame’si...

Baştan beri Ekuban’ın attıgı golün kıymetine methiyeler düzerken, Nwakeame’nin kaydettiği gol bugün sahada adeta takım arkadaşlarına el freni olan Djaniny’e bir mesaj ve can simidi olmuştur..

Anlayan anlar diye umut ediyorum..

Sevgili okurlar bizim kültürümüzde ergenlik çağına gelip eli ekmek tutacak yaşa gelen çocukları yan gelip yatarsa, “ Ekmek Düşmanı ‘ diye bir tabir kullanılır..

Kimse darılmasın gücenmesin bu Djaniny asla ve asla Trabzonspor’un topçusu olamaz..

İvedilikle iştigal ettiği yeri terki diyar etmelidir..

Kerem Baykuş bu Djaniny den daha mı kötü mesela?

Hatta Pereira’ yı koysa forvete hoca, inanın benim için çok daha muhteşem futbol doğrusu olur diye düşünüyorum, her ne kadar çok ütopik bir haya olsa da benimkisi..

 Günün sonunda..

Trabzonspor bugün belki klasik bir söylem olacak ama ‘ üç puandan çok daha fazlasını ‘aldı diyebiliriz..

İlk yarsısı çöpe giden  bir zaman dilimi sonrası ikinci yarısı taraftarını umutlandıran güzel ve iç acıcı bir oyun neticesinde alınan net bir galibiyet..

Bizden bir haber..

Önce tayfa.org da sonra “ haberts.com ‘ da  siz değerli bordo mavili gönül dostlarımla olan beraberliğimizde ‘sekiz yılı ‘ geride bırakmışız..

İstanbul medyasında İstanbul takımlarını yazarsan istediğin gazetede sana yer var diyenlere nazikçe teşekkür ettiğime beni pişman etmeyen sevgili Bordo Mavi yüreklerle daha nice uzun seneler inandığımız hayallerimizin peşinden koşabilmek temennilerimle..

‘ düşkünlüğüm futbola değil; Trabzonspor’a..”

Hasan Akbaş

Haberts.com