Koronavirüs salgınına ve son haftalarda borsalarda yaşanan düşüşe rağmen, piyasa uzmanları bu yıl için pozitif görüş sahibi...

2021 yılına orta ve uzun vadede borsanın yükselmesi, yukarı yönlü trendin devam etmesi bekleniyor...

2020'de arka arkaya çöküşler yaşanmasına karşın, son 3 haftada yaşanan kayıpların kalıcı olmayacağı tahmin edildi. Avrupa borsalarının 2021 analizini Londra merkezlli Caxton FX'ten kıdemli piyasa analisti Michael Brwon yaptı. Brown'un notları şunlar oldu:

"Avrupa pay piyasaları bu yıl iyi bir performans sergileyebilir. Brexit'le ilgili riskle ortadan kalktı. Bazı sektörlerde ciddi getiri potansiyelleri olabilir. Uzun vadede 2021 yılı Avrupa piyasaları için olumlu yön çizecektir."

Türkiye dahil pek çok ülkede borsayı çalkalayan aşı unsuruna da değindi. Aşının şimdiye dek iyi yönetilemediğinden bahseden Brown, "Şu an Avrupa'daki kısa vadeli risk, diğer ülkelerin bizden önce normale dönmesidir" dedi.

Uzmanlar, AB ülkelerinde kısa vadede borsanın yüzde 5 ila 10 düzeltme göstermesini bekliyor. Özellikle yeşil enerji gibi sektörlerde beklenti yüksek. Bir diğer piyasa analisti ise, bazı kötü haberlerin şirketler için olumlu etki yarattığına değiniyor. Sonuç olarak; Avrupa hisselerinde yatırımcının geri çekilmesi uzun süreli beklenmiyor.