ABD'de federal hükümetin kapanması ile devam eden Meksika sınırına duvar örülme projesinde Trump'a Demokratlar tarafından bütçe verilmiyor. ABD Başkanı Donald Trump, çok büyük bir bütçe istemediğini ve bu proje ile birlikte ABD'nin her yıl milyarlarca dolar zarar etmekten kurtulacak olduğunu rakamlar ile açıklarken Demokratlar ise Trump'ın kararını ''dayatma'' olduğunu iddia ederek 5.6 milyar dolar bütçeye izin vermeyecek olduklarını sık sık açıklıyor.

Ulusal Acil Durum ilan edebilir!

ABD Başkanı Donald Trump, ise bugün “Demokratların Sınır Güvenliği ve ulusumuzun güvenliğinin önemine dair uzlaşmazlıklarından dolayı Dünya Ekonomik Forumu için İsviçre Davos’a yapacağım seyahati saygıyla iptal ediyorum. Dünya Ekonomi Forumuna en içten dilek ve özürlerimle.” sözleri ile Davos'a katılmayacak olduğunu açıkladı. Dünya Ekonomik Forumu olarak bilinen ve ekonominin masaya yatırıldığı zirvelerin düzenlendiği ortamda ABD'nin eksikliğinin bu yıl ciddi eksiklik yaratabileceği kesinleşti.

Trump'ın Davos'a katılmayacak olmasının Demokratlar'a yönelik tepkisinden olması ve Demokratlar'ı ABD'nin ekonomik olarak kayıplar yaşamasına sebep olduklarını anlaması için bu yola başvurduğu iddia edilmekte.

Editör: TE Bilişim