Türk ekonomisi son 1 yıldır ciddi uyarılar vermesine rağmen hükümet ve Merkez Bankası tarafından tüm adımlar bir süre başarılı, sonrasında döviz kuru karşısında başarısz kalıyor. ABD yönetiminin ülkelerden her ay 51 milyar dolar verdiği borç paraları geri çekmeye başlaması sonrasında Türkiye'nin ABD'ye aylık milyarlarca dolarlık borç ödemesi yaptığı bu dönemde dolar kurunun en yüksek seviyesinde olmasıda ekonomide ciddi problemler yaşanmasına sebep olan etkenlerden birisi olarak değerlendiriliyor. Türk-İş ise bugün itibari ile açlık sınırının ne kadar olduğunu açıkladı, buna göre Mayıs ve Haziran ayları arasında vatandaşların açlık sınırı 1.700 TL olarak belirlendi ve bu limitin altında gelire sahip olanların açlık içerisinde oldukları doğrulandı.

Yoksulluk Sınırı Ne Kadar Oldu Haziran 2018

Türk-İş, yoksulluk sınırı ile ilgili yaptığı açıklamada ise 5 bin 584 TL gelire sahip olmayan hanelerin yoksulluk sınırında olduğunu doğruladı. 

Patates ve soğan fiyatlarının ay sonuna doğru rekor seviyeye yükseldiğini ve durdurulamaz hal aldığını belirten Türk-İş raporunda bu fiyatlar ile enflasyon ve yoksulluk sınırında çok daha fazla artışlar olabileceğinin sinyalini verdi.

AK Parti grubundan yapılan yoksulluk sınırı ile ilgili bu dakikalara kadar açıklama yapılmazken asgari ücretin gelecek sene için en az 2.100 TL seviyesine çıkması tavsiye ediliyor.

Editör: TE Bilişim