Akbank bugün de sorunlu... Arıza devam ediyor, binlerce kullanıcı zor durumda! Akbank'tan yeni açıklama geldi...

Dün sabah çöken Akbank sistemi 24 saat geçtikten sonra dahi çözülemedi! Akbank çöktü, binlerce kullanıcı mağdur oldu. Akbank mobil üzerinden açıklama yaptı, problemin anabilgisayardaki teknik bir sorundan kaynaklandığını bildirdi.

6 Temmuz 2021 olan kredi kartı borçlarının son ödeme tarihlerinin yarına ertelendiğini, kredilerde bir günlük faizin işletilmeyeceğini belirtti.

Vatandaşlar son ödeme tarihleri geldiği için borçlarını ödemek isteyince Akbank'a giriş yapamamaları üzerine şikayette bulundu. Dün sabahtan beri devam eden teknik arızanın yakında çözüleceği ve müşterilerin bu konuda mağdur edilmeyeceği açıklandı.

Akbank'ın açıklaması...

"Müşterilerimize ekstre, kredi ve taksit ödemeleriyle ilgili herhangi bir gecikme faizi yansıtılmayacaktır. Ödemelerle ilgili müşterilerimizin ek bir işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır. Ek önlemler alınacaktır."

Twitter hesabından da bir açıklama yayınlayan Akbank, ilgili birimlerin arızayla ilgilendiğini açıkladı. Durumun siber saldırı olmadığını da belirtti. Herhangi bir güvenlik sorunu olmadığı ifade edildi.

Editör: TE Bilişim