Son günlerde Kripto paralarda ezber bozan hareketlenmeler meydana geliyor. Özellikle btc dışında son günlerde adından söz ettiren dogecoin, XRP, EOS, tron ve Monero alt Kripto paralar yatırımcılarının yüzünü güldürmeye başladı. Son 24 saat içerisinde dogecoin yüzde 47,69 oranında artış gösterdi. Bu paranın 1 haftalık Kazancı yüzde 356 oldu. Dogeoin şu sıralarda 0,040 dolardan işlem görüyor. XRP alt coin de artış gösterdi. 0,567 dolardan işlem gören XRP son 1 gün içinde yüzde 40 artış sergiledi. Bu para biriminin 7 günde yatırımcılarına kazandırdığı oran yüzde 103 oldu. Altcoin EOS da beklenmedik bir artış sergiliyor. 3.18 dolardan işlem gören EOS son 24 saatte yüzde 9.5 artış gösterdi ve son 1 hafta içinde yatırımcılarına yüzde 17.5 oranında para kazandırdı. Bu gün itibari ile TRX alt coinde de yüzde 5.61 oranında artış gözlendi. TRX şu an 0,033 dolardan alınabiliyor. Son 7 günlük artışı ise yüzde 11 oldu. XMR de son 1 gün içinde yüzde 3.11 kazandıran alt coin oldu. XMR bu gün 141 dolardan satılıyor. Son 7 günlük performansı ise yüzde 1.59'da kaldı. CAKE son 1 günde yüzde 34.5 kazandırırken, son 1 haftada yatırımcılarına yüzde 86 oranında gelir getirdi. GRT alt coin ise son 1 haftada yüzde 44.3 artış gösterdi. CAKE şu an 2.21 dolardan satılırken, GRT 0.83 dolardan işlem görüyor.

AltCoinler Her Zaman Kazandırıyor mu?

Alt coinlerde de kaybettiren birimler var. Her zaman kazanç söz konusu değil. Örneğin LRC alt coin şu an 0.49 dolardan alıcı buluyor ve son 1 günde yüzde 12 oranında değer kaybetti. Son 1 haftada ise yüzde 11.5 oranında değer kaybettirdi. Şu anda 38,39 dolardan satılan NXM alt coini de bir haftada kötü bir seyir izledi ve yatırımcılarına yüzde 24 kaybettirdi. Son 24 saatte de kayıp yüzde 10 oldu. Kaybettiren bir diğer alt coin ise Voyager Token oldu, son 1 günde yüzde 9.9 kayıp yaşayan bu para, son 7 günde yatırımcılarına yüzde 172 oranında para kaybettirdi. Voyager Token şu anda 2.62 dolardan işlem görüyor.

Altcoin Seçerken Dikkat Edilecekler

Alt coin yatırımı yapmadan önce, seçilen para birimini iyice analiz etmek gerekiyor. Coinmarketcap sitesinde, her bir alt coin için sosyal ağlardan, şirket kuruluş bilgisine ve son zamanlardaki performansına kadar her tür bilgiyi bulabilirsiniz. Hangi alt coinin yüzde yüz kazandıracağını tahmin etmek çok güç, zira milyarlarca dolar para yatıran dev şirketler, alt coinleri istedikleri gibi manipüle edebiliyorlar. Dolar bazında hacmi, piyasaya sürülen adet sayısı, dolaşımdaki adet sayısı, sosyal ağlarda şirket elemanlarının aktif paylaşımları, şirketin vizyonu ve hedefleri gibi kriterler, alt coin seçiminde dikkat edilmesi gereken kriterlerdir.

Editör: TE Bilişim