Salgın etkileri itibariyle fiyatı rekor kırmaya başlayan altın fiyatlarında yaşanan düşüş sonrasında yatırımcıların kafası karıştı. En güvenilir yatırım kanallarından birisi olan altın son dönemlerde fiyatı gittikçe düştü.

Bu süreçte milyonlarca kişinin kafasında altın düşecek mi, yükselecek mi sorusu bulunmaktadır. Altın 2020 yılında rekora ulaştı. Aşının bulunması ile birlikte altın fiyatlarında yaşanan düşüş ise insanların kafasını karıştırdı. Birçok insan altın fiyatları yükselir mi, düşer mi sorusuna cevap arıyorlar. Bunun haricinde gram altın ise global dünyada sıkıştırılmış ve baskı altına alınmış durumda. Haftanın başından sonuna kadar % 6 değer kazandı.

Yaklaşık 20 lira kâr sağladı. 410 dolaylarında olan gram altın 440 seviyelerine ulaşabilir. Kurda yaşanan baskılama sebebiyle gram altın 416 lira seviyelerine kadar düşmüştür. İlk başlarda 395 lira seviyelerine kadar da gram altında düşüş yaşanmıştır. Yaşanan etkileşim sebebiyle gram altının 440 liraya kadar yükselmesi beklenmektedir. Altının haftaya hızlı başlayacağı düşünülmektedir ve enflasyon oranlarında yaşanan dalgalanma sebebiyle altının hızlıca toparlanacağı düşünülmektedir.

Dolarda yaşanan düşüşle birlikte Altın kuruda düşmeye başladı. Haftayı doların yükselerek kapatması ile birlikte Altın kurunda da hareketlilik yaşanmaya başlandı. Haftayı 395 lira dolaylarında açan gram altın 416 liraya kadar yükselirken. Gelecek zamanlarda gram altın tekrardan 440 seviyelerine kadar yükseleceği düşünülmektedir.

Bugünün kur durumu;

Gram altın kapalı çarşı giriş fiyatı 412 Türk Lirası,

Çeyrek altın kapalı çarşı giriş fiyatı 675 Türk Lirası,

Dolar 7.42’ den işlem görüyor.

Euro 8.96’ dan işlem görüyor.

Editör: TE Bilişim