Afganistan'da durumun kötüye gitmesi ve bombalamalar sonrasında ABD askerlerinin hayatını kaybetmesi nedeniyle altına olan talep artışa geçti.
Dünyanın dikkatle izlediği Afganistan'da dün bombalı saldırıların olması ve ABD askerlerinin hayatını kaybetmesi nedeniyle altın fiyatlarında yön yukarı döndü.

Altına olan talebin artmasıyla birlikte ons altın 1800 dolar seviyesinin üzerine yeniden çıktı.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın bugün Jackson Hole'de yapacağı konuşmada faiz artırımı sinyali ve tahvil alımlarını azaltma mesajı vermesi bekleniyor. Bu beklentilerin gölgesinde ons altın 1800 dolar psikolojik direncinin üzerine çıktı. Powell TSİ 17:00'da konuşma yapması bekleniyor.

Ons altın gün içinde en düşük 1791 dolar, en yüksek 1805 dolar seviyesini gördü. Saat 10:01 itibariyle 1803 dolar seviyesinden işlem görüyor.


GRAM ALTIN DA GÜÇ KAZANMAYA BAŞLADI

Gram altın fiyatları da güç kazanmaya başladı. Dolar kurunun iç piyasada bir miktar düşüş göstermesine rağmen gram altın yüzde 1'e yakın primle seyrediyor. Saat 10:01 itibariyle gram altın 486.6 liradan alıcı buluyor.

Gram altın gün içinde en düşük 482.5 lira, en yüksek 487.3 lira seviyesini gördü.

 
GERİ ÇEKİLME YAŞANABİLİR

Powell'ın vereceği mesajlara yönelik olarak varlık alımlarının azaltılması gündeme gelirse ons altında ilk etapta 1759 dolar seviyesine geri çekilme yaşanabileceğini uzmanlar belirtiyor.

Editör: TE Bilişim