Eski insanlar en iyi yatırım aracı altındır der; şimdi sözlerinde ne kadar haklı oldukları ortaya çıkıyor. Dünya üzerinde çeşitli madenler vardır; bunların az çıkanları çok değerli olur; bu yüzden altın değerli bir madendir. Gün geçtikçe de değerine değer katmaya devam ediyor; herkesin aklı ise altın fiyatları düşer mi? Düşerse de ne zaman düşer sorusunda. Bundan 2 ay önce yazdığımız yazımızda altın almak için acele etmeyin dalgalanma yaşayacak demiştik, 373 TL bazına kadar indikten sonra hızlı bir yükseliş yaşayan altın bugün 400 TL sınırına dayanmış bulunuyor. Bu ay içinde altın fiyatlarını çok beklemeyin, işte detaylar

Altın neden yükselir?

Altın fiyatlarının yükselmesi için bir kargaşa olması lazım, sadece ülkemiz de değil dünyada en büyük kargaşalardan biri olan korona virüs süreci yaşanıyor. Altının bu kadar yükselmesinin altında bulunan ilk sebep budur. İkinci sebep savaş, bir ülke savaş süreci yaşıyorsa yine o ülkede altın otomatik olarak yükselişe geçer. Ülkemiz reel olarak bir savaşta olmasa da hem askerimiz Libya ülkesinde de hem de Suriye ülkesinde bir çaba gösteriyor. Bunlar altının yükselmesinin kesin sebepleri değil ama nedenler içinde yer alır mı? Tabi ki de yer alır. Bu şartlar altında altın piyasası daha da büyük hareketlenmelere sahne olabilir.

Altın fiyatları ne zaman düşer?

Öncelikle altın piyasasında bir günde dip divan bir düşme beklemeyiniz; bu hayalden öte bir durum olmaz. Altın fiyatları sonunda düşecek bu da bir gerçek, 400 TL’den gram altın ülke ekonomisi içinde pek sağlıklı bir durum değildir. Altının düşmesi için öncelikle son bahara bir giriş yapılması şart, ülkemiz de tam düğün mevsimi ve altına olan ilgi bir hayli yükse. Düğün mevsiminin bitmesi ve ya düğün sayısının azalmasıyla, çok olmasa bile bir düşme olacağı kesin. Yine sonbaharda pandemi süreci ile ilgili somut adımlar atılacaktır; bu somut adımlardan bir tanesi de aşı olacak ki bütün uzmanlar aşının son bahar aylarında bulunacağını işaret ediyor. Sizler altınım var ve bozmak istiyorum diyorsanız o zaman altında ki yükseliş ve düşmeyi günlük takip ederek bu işten daha çok kar elde edebilirsiniz. Altın kendini baş aşağı verdiği zaman gram bazında 10 TL olan bir inmeden aşağı durmaz. Altın alacağım diyen kişiler içinse dediğimiz gibi şu an alacağınız altından belki kar edebilirsiniz ama bu kar çok büyük oranda olmayacaktır. Temmuz ayı bittikten sonra ufak bir düşme ve sonrasında daha fazla bir düşme bekleniyor. Bu demek değil ki kesin düşecektir; ülkemizin içinde bulunduğu duruma göre altın farklı durumlara da girebilir. O yüzden bu işten kar etmek isteyenler günlük takibi sürdürmek zorundadırlar.