Alüminyum doğrama, farklı özelliklerdeki plaklarının işlemesi ile yapılarak kapı, pencere ve dış cephe gibi alanlarda kullanılmasına denir. Kaliteli alüminyumların seçilmesi kullanılan alanlarda uzun ömürlü ve dayanıklı olmasını dağlayacaktır. Kullanılan alanlarda soğuğu geçirmez ve estetik bir görünüm sunar. Özellikle soğuk hava şartlarında kullanılan alüminyum kapı ve pencereler ortamın ısısını korur, oksitlenme gibi sorunlara da yol açmaz.

Değişimin sürekliliği olduğu şu günlerde yapı malzemeleri arayışına itilen insanların yaptığı araştırmalarda üzerine durulan konulardan biri doğramalardır. Dayanıklı olması uzun ömürlü kullanım süresi düşünenleri cezbetmiştir. Birçok amaca hizmet ederken özel ayarlanabilir boya veya ahşap doğrama kaplamaları ile sizde istediğiniz şıklığa kavuşturabilirsiniz.
Alüminyum Doğramanın Avantajları Nelerdir?
Zaman değiştikçe estetik görünüm değişiyor estetik görünüm değiştikçe ihtiyaçlar değişiyor ihtiyaçlar değiştikçe de tercihler değişiyor. Hali hazırda aynı statüde tercih edilen PVC ve ahşap doğrama arasında kendine yer bulan alüminyum doğrama; akıllı bina yapımlarında, plazalarda, yeni yapılan binalarda, dış cephe kaplamalarda, kapı pencere sistemleri üzerinde kullanılır.

Alüminyum korozyona karşı dayanıklı olduğu gibi kötü hava şartlarına da yüksek oranda dayanıklılık gösterir. Yine bununla beraber, tasarımda kolay kullanılan malzemeler arasında yer alır, alüminyum doğrama ile iç mekânlar oldukça şık ve estetik görünürken dış mekânlarda da yüksek oranda sıcağa ve soğuğa karşı dayanıklılık söz konusudur. Alüminyum doğrama, kolay temizlenir ve çevre dostudur, kullanım alanları oldukça yaygındır.
Alüminyum Doğramanın Kullanıldığı Alanlar
Çerçeveler diğer malzemelere göre çevre dostu, kullanımı kolay, hafif ve çevre dostu olduğu için daha yaygın kullanılır. Kullanım alanları ise; Fransız balkon, mağaza vitrinleri, sürgülü kapı, dış kapı ve pencere gibi alanlarda kullanımı yapılır.



PVC veya ahşap doğramaya göre daha sık tercih edilebilir olmasının nedenleri tabi ki geçerlidir. Örneğin ahşap doğrama daha az dayanıklı iken alüminyum doğrama kullanılan içerikle bir çelikten daha dayanıklı hale getirilebiliyor. Bunu yanı sıra bir çelik istenilen şekle zor girerken ya da yapımı istenilen bir noktaya montajı zorluyorken alüminyum doğramayı daha kolay şekil verilebiliyor olması sayesinde tercih ediliyor olması olağandır.

Geri dönüşüm kullanımı sayesinde de çevrede oluşabilecek zararları ve sorunları en aza indirirken yine alternatif kullanılan yapı malzemelerinden ayrılıyor. Yalıtım malzemeleri olarak kullanılması da çok yönlü kullanımı olduğunun göstergesidir. Pratik ve estetik olması alüminyum doğrama tercihlerini etkiler.

Özellikle soğuk hava şartlarında kullanılan alüminyum kapı ve pencereler ortamın ısısını korur, oksitlenme gibi sorunlara da yol açmaz.

https://www.ankaraaluminyumdograma.com/