Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, Türkiye'ye 2018 yılında birçok farklı proje için 1 milyar Euro yatırım yaptıklarını açıkladı. Türkiye'ye güvendiklerini ve 2019 yılında tekrar 1 milyar Euro kadar yatırım yapacaklarını açıkladı. Türkiye'nin geleceğine güvendikleri ve inandıklarını belirten Tuerkner, Türkiye'nin temellerinin sağlam olduğuna inandıklarını ve yaptıkları yatırımın geri dönüş oranlarına göre bu sene sonuna kadar 1 milyar Euro kadar yatırım yapmayı hedefleri araına eklediklerini açıkladı.

Türkiye'nin avantajı çok

Tuerkner, Türkiye'nin jepolitik konumu, demografisi ve ekonomisi ile güven veren ülkelerden olduğunu açıkladı. 30 yaşın altında insan nüfusunun çok fazla olduğu Türkiye'nin gelecek vaat eden ülkeler arasında olduğunu ve güvenilmesi gerektiğine inandıklarını belirten Tuerkner, Türkiye'nin konumu dolayısı ile çok fazla avantaja sahip olduğunu ve bu avantajları kullanarak yatırım yapmaya devam edeceklerini açıkladı.

Türkiye'nin ekonomisinin 1. çeyrekte düşük, 2. çeyrekte ise artış göstermesini beklediklerini açıklayan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, ''Türkiye ekonomisi 1. çeyrekten sonra 2. çeyrekte daha iyi bir yükseliş gösterecek ve 2. çeyrekte 1. çeyreğe göre daha çok büyüyecek'' dedi.