Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü bakanlıkça yürütülen "Sanayide Yüksek Teknolojiye Geçiş Programı" kapsamında makine ve teçhizat sanayi sektörü temsilcileri ile İzmir’de bir araya gelecek.

Sanayi üretiminde katma değeri ve yüksek teknolojili ürünlerin payını arttırmak üzere başlatılan "Sanayide Yüksek Teknolojiye Geçiş Programı" kapsamında ilk toplantı İzmir’de gerçekleştirilecek. Program kapsamında odak sektörler arasında yer alan makine ve teçhizat sanayinde rekabet gücünü artıracak ve ithalat bağımlılığını azaltacak ürün ve projelerin geliştirilmesi konuları ele alınacak.

Bu çerçevede, söz konusu ürünlerin ve yüksek teknolojiye geçişteki somut adımların belirlemesi amacıyla, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün başkanlığında 15 Şubat 2018 günü saat 10.00’da İzmir Hilton Otel’de gerçekleştirilecek olan "Türkiye Makine Sanayi Zirvesi"ne ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yetkilileri ile makine ve teçhizat sanayi firmalarının üst düzey yöneticileri katılacak.

Bakan Özlü’nün açılış konuşmasıyla başlayacak olan zirvede düzenlenecek oturumlarda, Sanayide Yüksek Teknolojiye Geçiş Programı ve Makine ve Teçhizat Sanayinin mevcut durumu ile sorunları ve buna yönelik çözüm yolları ele alınacak.
Kaynak: iha