HaberTS- Haber Servisi- Türkiye’de ve bütün İslam âleminde bayram coşkusu yaşanamaya başlandı; kurban bayramı yaklaşırken devletimiz de desteklerini sonuna kadar açtı. Bayram demek paylaşmak demek, bayram demek birliktelik demektir. Bayramda kimse aç kalmaz fakir giydirilir, aç doyurulur; nasıl bir baba ailesinin herşey ile ilgileniyorsa aynı şekil de bir devlette halkın her derdine koşmalıdır. Türkiye milli gelir olarak çoğu ülkeden yüksek bir gelire sahip bir ülke durumuna gelmiştir; işin yanlış olan tarafı şudur ki, milli gelir dağılımı beklediğimiz kadar eşit değildir. Milli gelirin dağılımında büyük zenginler çok pay alırken zenginler ise o gelirin yarısını bile kazanamaz. İşte fakir maaşı alanlara müjde; işte detaylar

Yardım paraları bayram öncesi hesaplara yatacak

Ülkemiz de dul olduğu için ve ya mağdur olduğu için yardım alan yüz binlerce kişi bulunuyor. Çoğu kişi için yeterli bir miktar olmasa da en azından yaralara ufakta olsa merhem olacak bu aylıkları herkes dört gözle bekliyordu ama bayramdan sonraya geliyordu. Bayram günü mağdur olunmasın diye, devlet olarak halka yardım hamlelerinden biri daha yapıldı ve bu paraların bayram öncesinde yatırılacağının çağrısı yapıldı. Bizzat bakan tarafından yapılan açıklamayla birlikte insanların birazcık da olsa yüzü gülmeye başladı. Türkiye gibi bir ülke vatandaşına elinden gelen desteği yapmalı diyoruz; bazen çok da eleştiriyoruz ama devlet olarak elinden gelen yardımız fazlası yapılıyor.

Türkiye de zor durumda

Beklentimiz devletimizden çok büyük; devlet baba diyoruz ve yardım bekliyoruz ama devletinde işi hiç kolay değil. Bir baba üç çocuğa bakmak için kara kar düşünürken devlet baba hepimize bakıyor. Evet, bizden vergi alıyor, sadece op vermiyor ama genel olarak bakarsak Türkiye’de yapılan yardımlar hiçte azımsanmayacak bir halde. Ülkemiz dünyanın sayılı devletleri içinde yer almaya başladı ve her geçen günde bunu gösteriyor; Türkiye deyince artık ülkelerin aklına fakir ve geri kalmış bir millet gelmiyor. Bütün Avrupa’nın hayret ederek takip ettiği bir ülke konumunda bir ülke olan Türkiye; bu gelişimiyle de hiç duraksamayı hayal etmedi. Hep bir adım ilerisi için çabalayan ülkemiz de var olsun her zaman devlet baba.