Soğuk hava sebebiyle ağ atmakta ve balık avlamakta zorlanan balıkçılar, balık lokantalarının da kapalı olmasıyla fiyatlarda zam yaptı. Tüketimi düşen balıkta son fiyatlar ne?

Balık sezonu başladığında balığa doyan tüketicilerin sayısı giderek azalıyor. Hamsi avı yasaklandı, soğuk havalar nedeni ile balık tutmak zorlaştı. Karadeniz ve Marmara Denizi'nde etkisini sürdüren soğuk havalar, balık fiyatlarını yükseltiyor. Kuvvetli fırtınadan ötürü balıkçılar gemileri kullanamaz hale geldi. Geçen yıl bu dönemde kilosu 10-15 lira olan hamsinin şimdiki fiyatı 30 lira...

Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanı, balık fiyatlarındaki artışta pandeminin büyük rol oynadığını dile getirdi. Restoranların kapalı kalması artan fiyatların sebeplerinden biri. Halden çıkan balıkların kg fiyatına ortalama 10 lira zam yapıldı. Balık ve tavuk fiyatlarında ani bir yükseliş var. Kilosu 150 liraya kadar balık var. Balık az çıktığı için fiyatı pahalı oluyor.

Öte yandan balıkçı Ahmet Mercan, 1 kg etin 1 kg balıktan daha pahalı olduğunu vurguladı. 1 kg balıkla daha çok kişinin doyabileceğini ve besin değerlerinin ete göre daha yüksek olduğunu açıkladı.

Güncel Balık Fiyatları

Hamsi 30 lira, sardalya 30 lira, mırmır 35 lira, kubbes 35 lira, istavrit 40 lira, lokum 40 lira, çipura 50 lira, turna 50 lira, mercan 60 lira, levrek 60 lira, çinekop 110 liradan satılıyor.

Editör: TE Bilişim