Kamu bankalarından yeni normalleşme dönemi için mesai saatleri hakkında açıklamada bulundular. Normalleşme döneminde alınan kararlar ile birlikte mesai saatleri yarın itibarıyla tekrardan düzenleniyor. Bankalardan gelen mesai değişiklik haberi bütün banka müşterilerine ilgilendiren önemli bir detay oldu. Vakıf Bankası, Ziraat Bankası ve Halkbank yapmış oldukları açıklama ile kontrollü normalleşme döneminden itibaren şubelerine 09:00 – 12:30 ve 13:00 ile 17:00 arasında mesai saatlerini güncellediler.

Kamu bankaları pandemi tedbirleri kapsamında 09:00 – 12:30 ve  13:00 – 16:00 saatlerinde müşterilerine hizmet vermeye devam ediyordu bu süreçte alınan pandemi tedbirleri kapsamlarına en ince ayrıntısına kadar uyarak şubelerinde gerek personelleri, gerek gelen müşteriler için bütün tedbirleri uyguluyordu bu düzenlemeler kapsamında mobil bankacılık ve internet bankacılık alanlarında da birçok geniş düzenlemeler gerçekleştirildi. Kişiler birçok işlemlerini şubelere uğramadan rahatlıkla internet bankacılığı mobil bankacılık ve Çağrı merkezlerinden de gerçekleştirebiliyorlar.

Bankalardan Açıklama

Yaşanan  elzem durumlarda, bankaya gidilmesi gereken durumlarda ise yoğunluk oluşturmayacak şekilde kontrollü sayıda müşteriler ateşleri ölçülerek ve hes kodları sorgulanarak şubelere alınıyor. Bankalar bu süreçte sadece iş saatlerini değiştirmediler. Aynı zamanda ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşa esnafa kredi destekleri sunmaya devam ettiler. Uygun faiz oranları ve yüksek vadeli kredilerle vatandaşın ve esnafın her zaman yanında oldular. Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası'ndan gelen açıklama doğrultusunda bankaların yeni mesai saatleri 09:00 - 12.30 ve 13:00 17:00 olarak düzenlendi.

Editör: TE Bilişim